Kastemekko

Tänään me sanomme painavia sanoja juhlapukeutumisesta. Kevät on ristiäisten ja nimiäisten aikaa, joten päätimme muutamana sunnuntaina näyttää, millaisia erilaisia vaihtoehtoja löytyy.

Tällä ensimmäisellä kerralla Purjo sai olla pikkuvauva. Hän sai asukseen luonnonvalkoisesta intianpuuvillasta ommellun mekon, jonka helmassa on leveä koristepitsi. Samasta pitsistä on ommeltu myös miehusta vähän boleromaisesti varsinaisen mekon päälle. Tietysti kaste- tai nimiäismekossa on myös ruusuke, hempeä helmikoristeinen kukka pitkine liehunauhoineen, joka oikeasti on nepillä kiinni. Tilalle voi vaihtaa sinisen perhosen, jos nukkelapsi onkin poika. Nyt ei ole.

Photobucket

Sunnuntain kunniaksi laitetaan tähän vielä kuva Purjosta ihan yksinään, niin näkyy selvemmin tuo kokonaisuus.

Photobucket

Pirjo esittää kuvissa ylpeää isosiskoa, joka on pukeutunut samansävyisesti kuin itse juhlittava. Tässä on samaan mekkoon laitettu suunnilleen kaikki mahdollinen krumeluuri. Miehustassa on hento kukkapainatus ja somisteena kolme satiiniruusua ja helmassa hieman kiiltävä heilunauhakoriste. Se heilahtelee kivasti joka askeleella.

Photobucket

Laitetaan tähän nyt tasapuolisuuden vuoksi vielä kuva Pirjon mekon ruusuista. Ja näkyy tässä tuo kankaan painokuviokin vähän paremmin. 

Photobucket

Miten sinne nimenantojuhlaan sitten pitäisi pukeutua? Sama sääntö pätee kuin häissäkin: vain varsinainen juhlittava on pukeutunut erityiseen, vain siihen tilaisuuteen tarkoitettuun juhla-asuunsa. Ei siis sovi mennä ristiäisiin pukeutuneena kastemekkoon, ei edes silloin, kun sattuu olemaan nukke! Omassa perheessä voidaan sopia, että koska vauvalla on pitkä mekko niin nukellakin voi olla, mutta vieras ei milloinkaan eikä koskaan yritä varastaa koko showta laittamalla päälleen kolme kertaa itsensä mittaista hametta.

Sen sijaan juhla on juhla myös vierailevalle nukelle. Vähän muuta kuin se perushaalari kannattaa kaapista katsoa päälle. Nyt Pirjolla on enkä juuri ja juuri "ei ihan vielä liian hieno" mekko, vähempikin koristelu olisi riittänyt, mutta toisaalta - voiko koskaan pukeutua liikaa?