Photobucket

Ei meillä oikeasti ole aurinkolaseja, aprillia. Nämä ovat Photobucketin siis niin äärettömän lystejä tarroja, jotka voi "liimata" kuvan päälle. Pirjo näyttää kehonrakennusta harrastavalta rantavahdilta ja Purjo ihan vähän eksyneeltä nörtiltä.

Uimapuvuissa on tällä kertaa tarkoituksella valittu kuva-aihe eli juna ja laiva. Fiksumpi älyää heti, että ne liittyvät matkustamiseen. Meillä on siis matkakuume, vaikka pääsiäinen kotona vietetäänkin. Me haluamme kaksikerroksiseen junaan ja ehdottomasti sinne yläkertaan, josta näkee kauas. Junasta me menisimme laivaan, ja sielläkin oikein korkealle. Oma parveke olisi kiva yllätys, mutta riittää se iso ikkunakin. Sieltä olisi mukava katsella lokkeja ja yrittää nähdä sukellusveneitä tai Muumeja. Tämä siis siltä varalta, että Muumipappa on saanut päähänsä lähteä merelle samaan aikaan. 

Vietämme pääsiäisen tekemällä matkustussuunnitelmia ja erityisesti miettimällä sitä, millainen olisi paras matkapuvusto ja mitä kaikkea kivaa pitäisi ostaa lisää. Ihan vähän pohdimme sitäkin, mitä hyvää laivalla söisimme. Hienointa olisi, jos menisi buffet-ravintolaan ja kaikkien niiden sillien ja sipulien ja käristysmurekkeiden sijaan astelisi suoraa jälkiruokapöytään ja söisi sata kulhollista suklaamoussea. Ehkä me vielä teemme sen.

On meille muuten sattunut jo nyt kaikenlaista. Eilen kävimme uimahallissa, ja Purjolle tapahtui kamala asia. Hänen varpaansa hukkuivat! Ne olivat aivan liian kauan veden alla ja muuttuivat sellaisiksi valkoisiksi rusinoiksi. Pirjo ehdotti, että haetaan paikalle hengenpelastaja auttamaan ennen kuin ne putoavat kokonaan pois, mutta Purjo ei suostunut. Hänen mielestään hukkuneet varpaat ovat oikeastaan aika jännittävät, ryppyiset ja vanhan näköiset. Kotona huomasimme, että oli tapahtunut ihmeparaneminen: Purjon varpaat olivat ihan entisellään. Nyt mietimme, oliko pelastus raidallisten sukkien vai vaaleanpunaisen hoitovoiteen ansiota.