Photobucket

Auringonpaistetta saatiin odotella pitkälle iltapäivään, mutta heti, kun säteitä oli tarpeeksi, me ryntäsimme ulos ja kukkien keskelle istumaan. Ilmassa on kyllä sellainen ukkosmainen tuntu, vähän liian kosteaa ja painoistavaa, mutta sillä ei nyt ole väliä. Vihdoinkin kevät!

Äkkiseltään meidän mekkomme näyttävät ihan samanlaisilta, mutta katsokaapa tarkemmin. Purjon mekossa yläosa on kokonaan vuoritettu, hihansuut ja kaula-aukko koristettu punaisin tikkauksin ihan samoin kuin hatun lierikin. Pirjon mekossa puolestaan kaula-aukkoa ja hihansuita kiertää valkoinen resori. Hankala sanoa, kumpi olisi parempi, molempia on nyt kokeiltu ja käytössä ihan hyviksi havaittu.

Kuvassa näkyy meidän lisäksemme melkoinen liuta erilaisia kasveja, joista tunnistamme voikukan, vuohenputken ja ehkä myös kevättähden (jos tuo sininen nyt se on). Me emme ole ornitologeja emmekä oikein kasvientuntijoita, mutta onneksi tässä on kyse nukenvaatteista eikä luonnon ihmeistä. Siksi kannattaa unohtaa tuo vihreä rekvisiitta ja panna merkille lierihattumme, ne suojaavat silmiä liialta auringonpaisteelta.