Photobucket

Tuo otsikko on tarkoitettu keväälle: mitä ihmeen takatalvea sitä yritetään saada aikaan tässä vaiheessa toukokuuta? Ulkona on niin kylmä, että tekisi mieli kaivaa toppahaalarit esille.

Onneksi sisällä on lämmintä. Me yritämme edes leikkiä kesää ja laitoimme oikein aurinkoista vaatetta päälle eli nyt niin ehdotonta muotijuttua kukkia sekä paitaan että mekkoon. Purjo valitsi paitansa kanssa polvimittaiset ruutushortsit, jotka ovat ehdottoman kätevät erilaisissa kesäisissä leikeissä kuten vaikka paljon mainostamassamme trampoliinihyppelyssä sekä tulevan vuoden uudessa puutarhaurheilulajissa omenapuissa kiipeilyssä. Ennustamme ekologisuuden tulevan mukaan liikuntaharrastukseen: enää ei rakennella EU:n määräämiä superturvallisia ja hankalia telineitä tai puomeja, nyt etsitään luonnosta sopivia harrastuspaikkoja. Pirjo on astetta konservatiivisemmalla linjalla mekossaan, jonka yläosa on yksiväristä neuletta ja helma ynnä hihat kukkatrikoota. Tämä vaate ei ehkä ole omimmillaan leikittäessä Tarzania, mutta aurinkoiselle kesätorille tässä voisi lähteä vaikka heti. Paitsi että se aurinko ei suostu paistamaan.

Omenapuissa kiipeilyn lisäksi lämpiminä päivinä voi kokeilla sellaisia hauskoja ornitologisia lajeja kuten kilpajuoksu fasaanin kanssa, tikanheitto ja tiirailu. Kahdessa viimeksi mainitussa ei edes tarvita sitä lintua, hahhaa, vitsinpoikanen. Fasaanijuoksussa ainakin meidän pihaamme vartioiva rääkyjä on vielä toistaiseksi selvinnyt voittajana. Tämä ehkä johtuu siitä, että huomatessaan häviön mahdollisuuden se lähtee lentoon, me emme.

PS. Älkää tulko kiipeilemään meidän omenapuihimme, siellä on jo tarpeeksi väkeä riekkumassa ihan omasta pihapiiristä.