Photobucket

Aikamme kuluksi leikimme kuvankäsittelyohjelmalla ja teimme tällaisen sinisävyisen otoksen. Valitettavasti edes tällä tavalla emme saa piiloon rumia vaatteitamme.

Asuvalinnalle on olemassa ihan pätevä syy eli siivous. Aloitamme tänään vinttioraviemme Reiskojen häätämiseen liittyvän viimeisen projektin eli ullakon siivoamisen kaikkein tarpeettomimmista asioista. Ihan tarkoituksella emme kirjoita, että tavaroista, koska niitä tuskin jäteastiaan olemme kantamassa. Epäkuntoinen kirjoituskone vuodelta 1945 on antiikkia eikä romu, mutta pahvilaatikollinen taloupaperirullien hylsyjä saa luvan saavuttaa päämääränsä polttouunissa.

Meidän vinttimme on iso. Ihan oikeasti niin iso, että siellä voisi järjestää sählypelin. Valitettavasti se on myös aika matala, joten jos ei pidä varaansa niin saa kuhmuja sekä otsaan että takaraivolle. Joku on joskus keksinyt sellaisen kummallisen jutun kuin kattotuolit pitämään kattoa korkealla. Niissä tuoleissa ei ole jalkoja ollenkaan vaan välipuita, joihin varomaton osuu vähän väliä ja varovainenkin vartin välein. Sählypelikentäksi se sopii parhaiten meille ja muille tällaisille, jotka eivät ole kasvattaneet turhan pitkää vartta.

Vinttisiivouksessa kannattaa laittaa päähänsä hattu, koska joka paikassa on hämähäkinseittiä ja niiden vinttioravien irrottamaa nöyhtää (ne pahukset kävivät jopa säilössä olleen vuorivillalevyn kimppuun ja tekivät siitä selvää jälkeä). Pirjo otti oikein leveälierisen vaihtoehdon ja Purjo vähän hillitympää mallia. Pirjon paidassa marssii rivi elefantteja ja hihat ovat kätevästi vilpoisaa reikäneulosta. Purjo otti bermudashortsit uskoen vahvasti, että ei joudu ryömimään ihan joka paikkaan. Kovin tarkasta siivouksesta ei siis ole kyse, kunhan pahimmat reiskavauriot saadaan korjattua.

Ne rumat ajatukset kohdistuvat kokonaan vinttioraviimme, jotka ovat temmeltäessään saaneet aikaan sekä sotkua että hävitystä. Vaikea uskoa, että niin pienet veijarit tekevät enemmän tuhoa kuin me. Ehkä pitäisi yrittää asenteenmuutosta ja kuvitella, että olemme siivotessamme löytöretkeilijöitä, joita odottaa salaperäinen aarre. Todennäköisempää on, että löydämme epäkuntoisen pöytälampun ja tuskastuttavanvärisen seinävaatteen, mutta ainahan sitä voi toivoa.