Photobucket

Nämä mekot ovat kaukana roskista eli asuvalinta ei viittaa otsikkoon. Kangas on ohutta raidallista popliinia ja malli on mukailtu aidosta bb-vaatteesta. Purjon mekon helmassa on koristeena pitsiä ja Pirjolla laskostettu kaitale. Olemme toiveikkaita ja uskomme, että vielä tänä kesänä näinkin vilpoisille asuille tulee vielä käyttöä.

Vinttiä siivotessa olemme toden totta löytäneet monenlaisia aarteita. Samalla on mustaan jätesäkkiin tungettu melkoinen määrä ihan oikeita roskiakin, joilla ei ole edes tunnearvoa. Nähtävästi joku on joskus määrittelemättömässä siivouspuuskassa saanut päähänsä kantaa tavaroita pois silmistä ja unohtanut ne käyttökelvottomina ullakolle. Tuskin kukaan ihan oikeasti on halunnut säästää mainospostia ja loppuunpuristettuja hammastahnatuubeja. Joskus roskista tulee vuosikymmenien saatossa aarteita, kuten vaikka vanhoista pahvirasioista, mutta joskus romu pysyy romuna, vaikka mitä tekisi ja miten pitkään säilöisi. Todennäköisesti edes mikään kesäteatteri ei ole kiinnostunut hankkimaan lavasteisiinsa paperisilppua vuodelta 1986.

Nurkkien koluaminen on vähän kuin olisi pienessä jännitysnäytelmässä, jossa ei voi alussa aavistaa, mihin lopulta päätyy. Me löysimme itsellemme melkoisen aarteen avatessamme varmaan joskus 80-luvulla pimeimpään sopukkaan unohtuneen laatikon. Se oli täynnä kankaita! Tosin vain pieniä palasia, mutta meille juuri täydellisiä! Arvatkaapa huviksenne, ketkä pukeutuvat vielä ennen syksyä aidoista retrokankaista ommeltuihin mekkoihin.

Joku pitää näitä aikoinaan paikkaamiseen ja korjaamiseen säästettyjä tilkkuja pelkkänä turhana tilaavievänä antiikinaikaisten "tälle on vielä joskus käyttöä" -periaatteiden aiheuttamana sotkuna, mutta meille ne ovat oikeasti suuren ilon aihe. Ötökkäkammoisina pesemme ja silitämme tietysti ensin  kaiken, jotta mahdolliset koiperhoset ja kangaskuoriaiset eivät pääse nakertamaan ompeluksia. Yhtäkään toukkaa, reikää tai aikuista tuholaista ei tosin näkynyt, mutta silti on parasta pelata varman päälle ja lopuksi vielä pakastaa kankaat. Ehkä tänä vuonna mansikat säilötään hillona, pakastin kun täyttyy näistä kääröistä.

 Photobucket