Photobucket

Tänään päätimme osallistua Muodin huipulle -ohjelmaan. Ei uskoisi, sillä nämä asut eivät mitään suurinta innovatiivisuutta osoita. Raitaa ja kukkaa on ristiinrastiin, mutta vierekkäin nämä ovat aika... miten sen nyt kauniisti sanoisi ... sekavat. Ideana oli osoittaa, miten erilaista voi olla vaaleanpunainen ja kukkaraita, mutta tämä näyttää lähinnä siltä kuin kokeilisimme, miten herkästi lukija saa migreenikohtauksen kuvistamme. Purjolla on tummanpunainen paita ja sukkahousut, joihin yhdistyy samojen sävyjen kirjavoittama liivihame. Pirjolla puolestaan on vaaleanpunaiset tiukkikset, raitapaita ja tummanharmaa liivihame, jota vaaleanpunaiset resorit yleensä pehmentävät. Tällä kertaa yhdistelmä nyt ei oikein onnistunut.

Lannistumatta päivän vaateyhdistelmän haparoivasta ulkoasusta päätimme täyttää Muodin huipulle -ohjelman hakulomakkeen. Ensin laitoimme nimet ja osoitteet ja muut yhteystiedot ja sälät, mutta jo kahdeksas kohta oli ongelma. Mitä ihmettä vastata kohtaan "Jos lapsia, iät:". Siis jos me olemme lapsia, niin meidän ikämme? Vai jos suunnittelemme lapsille, niin niiden iät? Ohitimme tuon kysymyksen ja jatkoimme seuraavasti:

Koulutus: Varmasti tarpeen, ja olemme kyllä tarvittaessa valmiita opastamaan ja kouluttamaan niitä muita kilpailijoita

Nykyinen ammatti ja työpaikka:  Viiraamo, TET-harjoittelija evp (huijasimme hieman, tuo evp tarkoittaa, että emme enää ole siellä töissä eli ei-viiraa-pahasti)

Yleinen terveydentilasi: Tähän pitää vastata, että hyvä. Muuten ei ole mitään mahdollisuuksia päästä mukaan. Emme kerro, että Pirjolla on kyljessä haava.

Miksi haluat osallistua Muodin huipulle -ohjelmaan: Koska meistä se olisi mukavaa. Ja koska meillä sattuu olemaan ohjelmanteon aikoihin hieman ylimääräistä aikaa ja oma ompelija.

Mitä toivot ohjelma kautta saavuttavasi: Mainetta ja kunniaa. Ja lisäksi me voisimme ottaa kaikki ne kankaanpalat, jotka niiltä muilta suunnittelijoilta jäävät. Tekisimme siis ihan aitoa ympäristönsäästömuotia. Toivomme, että muut käyttävät runsaasti paljetteja ja samettia.

Taustasi vaatesuunnittelijana: Taustallamme on ompelija, joka puolestamme tekee raskaat työt. Me keskitymme kaikkeen kivaan kuten väreihin ja malleihin.

Jos olet luonut oman malliston, kuvaile sitä: Pyrimme mallistossamme käyttämään kaiken mahdollisen materiaalin viimeistä tilkkua myöten, joten tähänastiset mallistomme ovat olleet oikeita riemunkirjavuuden ilotulituksia.

Oletko aikaisemmin esiintynyt tv:ssä tai muissa medioissa: Oi vaikka miten monesti. Niin usein, ettei niitä kertoja kannata edes yrittää muistella.

Kerro lyhyesti itsestäsi: Lyhyesti - mistä ihmeestä ne tietävät, että olemme vain 43 cm mittaisia? Pidämme nukenvaateblogia, asumme kotona, käymme kerhossa ja vihaamme Kirveli Remuaroa. 

Harrastukset: Bloginpito, askartelu, leipominen ja yleinen kummastelu.

Erityisosaamisesi: Mieletön säästäväisyys! Ja kekseliäisyys. Ajoittainen mielikuvituksenriento. Lisäksi ompelijamme muistuttaa, että hän osaa ommella napinläven käsin, se taito on kuulemma katoavaa kansanperinnettä.

Erikoisin taitosi: Osaamme seistä päällämme, mutta siitä nyt ei ole mitään iloa tässä kisassa. Lisäksi mahdumme pöydän alle paremmin kuin useimmat muut.

Suurin käännekohta elämässäsi: Kun päätimme aloittaa bloginpidon. Siihen asti elimme rauhallista ja hieman tylsääkin tapahtumaköyhää elämää.

Mistä unelmoit: Oikein suuresta ompeluhuoneesta

Ketä ihailet: Pirjo ihailee Purjoa ja Purjo Pirjoa

Millaisia vaatteita haluaisit suunnitella ja kenelle: Kimaltavia, rimpsuröyhelöisiä ja oikein pitsisiä itsellemme

Kenen suomalaisen julkisuuden henkilön tyylin muuttaisit? Millaiseksi ja miksi? Hyvänen aika. Emme tunne ainuttakaan julkisuudessa esiintyvää nukkea itsemme lisäksi, joten pitänee sanoa että Marja Tyrnin ihan siksi, että hän on jo niin pitkään esiintynyt samoissa vaatteissa, että olisi varmaan aika laittaa ne välillä pesuun. Ehdottomasti uuteen tyyliinsä kuuluisi paljon enemmän koruja, ne ovat niin kivoja.

Designfilosofiasi - mitä haluat kertoa vaatteillasi: Haluamme kertoa, että vaatteeseen ei tarvita hienoa nimeä tai kivaa logoa. Riittää, että sen on itse suunnitellut.

Nyt sitten vain jännitetään, pääsemmekö mukaan vai syrjitäänkö meitä esimerkiksi siksi, että olemme astetta kaupallisempia kuin aikaisemmat kilpailijat. Tai siksi, että jätämme tyhmät ompelutyöt muille ja keskitymme vaikka antamaan naistenlehdille haastatteluja luovuutemme syvimmästä olemuksesta.