Photobucket

Emme ole vielä esitelleet jalkinekokoelmaamme, joten juuri nyt on hyvä aika kertoa, että emme ihan aina ole paljasjalkaisia. Meillä on sukkia, huopatöppösiä ja jopa ihan oikeita ballerinakenkiä. Valitettavasti paljain jaloin on mukavampaa tepastella, mutta oikein isoissa juhlissa ja oikein kylmällä ilmalla piilotamme varpaatkin.

Huopa- tai fleecetöppöset ovat nopeatekoiset, mutta vaativat aika näppäriä sormia. Punaiset "huopikkaat" ovat perusmallia, mutta harmaissa on koristenauha. Sitä muuten ei pidä ommella liian tiukaksi, tai koko jalkinetta ei saakaan paikalleen. Ballerinakengät taas edellyttävät tekijältään hyviä hermoja, sillä niissä sekä kärsivällisyys että näperrystaito ovat tarpeen. Ne ovat oikeastaan ainoa asuste, jota tehdessään ompelijamme harsii palaset yhteen ennen varsinaista ompelua. Ja tuo satiinikukkien kiinnittäminen se vasta hankalaa onkin, sillä neula ei mitenkään mahdu kengän sisään vaan sillä tökkii aina sormensa verille.

Tänään ei sitten olekaan tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. Pakkasta ja talvea on ihmetelty yhdessä talitiaisten kanssa. Me sisällä lämpöisessä ja tintit ulkona ikkunalla katsellen meitä syyllistävästi. Emme kuitenkaan aio kutsua heitä sisälle, sillä ajatuskin sisällä lentelevästä linnusta tuntuu ällöttävältä. Eilen kaupassa kohtasimme varpusen aivan siinä kaurahiutalepakettien lähellä emmekä pitäneet siitäkään. Tarkempi tarkastelu osoitti, että marketin katossa majaili kokonainen pieni parvi lintuja. Tietysti voi ajatella, että kaupias on hankkinut ne sirkuttamaan asiakkaiden iloksi, mutta luulemme kuitenkin, että kyseessä on lintujen ikioma keksintö hakeutua pakkasesta lämpöisiin tiloihin. Jossain seinä- tai kattorakenteissa on siis varpusenmentävä reikä.

Koska jo kaupan puolella oli monta eläinkunnan edustajaa, emme edes uskalla ajatella, mitä kaikkea on päätynyt luonnosta varastoon talvehtimaan. Periaatteessa siellä voisi olla vaikka karhu talviunilla, mutta todennäköisempää on, että muutama iso ja ilkeä rotta ainakin löytyy sekä lauma hiiriä ja muita reippaita jyrsijöitä. Ehkä pari citykania on lähellä vihannesvarastoa valmiina maistelemaan irtoporkkanoita tai kiinankaalia. Pitääkin tarkkailla ostoksia hieman tarkemmin, josko joku on jo hieman maistellut ostoksiamme tai muuten merkinnyt reviiriään.