Photobucket

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma aiheutti meissä vimmatun polkkavireen. Halusimme mekot, joissa voi nostella jalkoja vaikka miten korkealle, ja tällaisiin sitten päädyimme. Harmi, että kuvassa ei näy se, miten tutu (siis tuo röyhelö) on ihan täynnä pieniä kimallehippuja, jotka kaikki sädehtivät turkoosisti. Tällaisten hörhökkeiden pukeminen on helppoa, koska vyötärön napakka resori sopii melkein vyötärölle kuin vyötärölle. Näistä saa myös hilpeän päähineen, jos sattuu olemaan sitä mieltä, että iso sädekehä korvasta korvaan on paikallaan.

Me olemme oppineet, että tanssissa täytyy pitää hartiat alhaalla, tanssiasento avoimena ja liike lähtee aina jostain epämääräisestä paikasta nimeltä jalan sisäsyrjä. Meillä ei ole aavistustakaan siitä, mitä se merkitsee, mutta yrittäkääpä itse kävellä edes huoneesta toiseen polvet yhdessä jalan sisäsyrjällä niin huomaatte, että se näyttää kaikelta muulta kuin tanssilta. Ehkä kilpatanssissa käytettävät korkeat kengät auttavat moisessa menossa tai sitten me ymmärsimme jotain väärin.

Oman tanssiesityksemme musiikiksi valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen Mörri-Möykyn eli siis sen laulun, jossa ollaan kärpässienen alla. Siinä on hyvä rytmi, ja aina välillä voi mennä vaikka kyykkyyn, jos haluaa kovasti tehostaa musiikin sanomaa. Tiutau -kohdassa me kipitämme pitkin permantoa niin vimmatusti, että Jorma Uotinen antaisi varmaan pelkästä tilankäytöstä meille kympin. Harmi, että hän ei näe esitystämme. Jos olisimme mukana tanssikilpailun yleisöäänestyksessä, niin meidän ei tarvitsisi kuulla kertaakaan että "Pirjo ja Purjo, olette vaarassa pudota", koska meitä on kielletty kiipeämästä kovin ylös eikä matalalta voi pudota ainakaan pahasti.

Tanssiminen on aika raskasta ja siinä hengästyy helposti. Siksi me istumme aina välillä sohvalle heiluttelemaan jalkojamme ja keskustelemaan tärkeistä asioista kuten vaikka siitä, voiko hyppiessään jodlata tai mitä tapahtuu, jos tanssikilpailussa epähuomiossa huitaisee toista nenään. Sitäkin mietimme, joko ihan oikeasti tiistaina tulee lunta. Ja jos tulee, niin saammeko siitä aikaiseksi ihan lumilinnan vai pitääkö tyytyä pikkuruiseen lumilyhtyyn. Me odotamme talvea ihan täpinöissämme. Tosin silloin meidän pitää pukea päälle vähän enemmän vaatetta, näissä tamineissa ei lumihangessa kahlata.