Photobucket

Tänään jatkamme paneutumista ei-kulutusjuhlalahjoihin eli sellaisiin vähän niin kuin aineettomiin paketteihin. Tai jos nyt ihan tarkkoja olemme, niin kyse on hyvinkin aineellisista ja kaikkea muuta kuin ekologisista lahjoista, mutta kyllä sitä voi kerran vuodessa sellaisenkin antaa.

Jokainen autoileva läheinen ilahtuu takuuvarmasti siitä, että saa lahjaksi käynnin autopesulassa. Lahjan antaja voi päättää, hankkiiko lahjakortin pikapesuun, alustanhuuhteluun, hellävaraiseen käsinpesuun vai oikein tymäköillä aineilla tehtävään suolanpoistoon. Ajatus tässäkin on se kaunein eli ei mitään nurkiin kerääntyvää tavaraa vaan tuikitarpeellinen pellinpesu, joka todennäköisesti tehtäisiin joka tapauksessa, olipa sitä lahjakorttia tai ei. Erityisen ekologinen voi tietenkin tarjoutua itse sappisaippuan tai pesupähkinäveden avulla ottamaan lahjansaajan kulkupelistä kuran alta autoa esiin, mutta meistä ei sellaiseen ole. Me luotamme kaikenlaisten pesukäytävien ja -automaattien peltiäkuluttavaan voimaan!

Jotta tästä lahjasta olisi erityisen paljon iloa mahdollisimman monelle, kannattaa tarkentaa, että lahja on koko perheelle. Tarkoituksena on, että autossa ovat mukana myös perheen lapset. Jos sellaisia ei ole, kannattaa kysyä naapurista tai sukulaisilta, löytyisikö sieltä mukavaa pesuseuraa. Todennäköisesti autopesula on ainoa paikka Linnanmäen kummitusjunan lisäksi, jossa saa täysin palkein kiljua kuvitellusta kauhusta hirviömäisen limaisen muovirepaleista kootun käden lähestyessä istuimiinsa liimautuneita matkustajia. Kannattaa muuten varmistaa, että ikkunat ovat kiinni, muuten muuttuu limaiseksi itsekin, tai märäksi ainakin. Kaikki ne erilaiset vettä syöksevät putkistot, jymäkästi konepeltiä hakkaavat pyörivät harjat ja aivan tuulilasia hipovat puhaltimet ovat kuin tieteiselokuvasta, joten mukaan voi ottaa myös limsaa ja popcorneja. Me emme saa syödä autossa, joten keskitymme siihen kiljumiseen.

Lisäjännitystä saadakseen voi ihan aluksi unohtaa irrottaa antennin. Silloin ei kannata uhkarohkeasti kesken pesun pakertautua ulos autosta, vaan on hyväksyttävä, että virheistään ihminen oppii. Katkenneesta tai taipuneesta antennista oppii sen, että radio kuuluu ilman sitäkin, mutta ei kovin hyvin. Kokeiltu on.

Toinen piristävä jännitysmomentti voisi olla se, että ajaa autonsa ensin vinottain pesutilaan ja yrittää sitten eteen ja taakse ajamalla saada sen suoraan. Yleensä tämä ei onnistu, ja silloin voi sanoa hyvästi peruutuspeilille. Sellaisessa quick wash -pesutunnelissa voi ajaa autonsa huolimattomasti hihnalle, jolloin voi koko pesukokemuksen ajan pelätä putoavansa pois koko linjalta ja nolostuvansa herättämästään huomiota. Väitetään, että tämä ei ole mahdollista, joten emme kerro, miten siinä onnistuimme.

Uskoisimme, että tästä tulee vielä yksi joulun suosikkilahjoista. Yhtenä syynä voi olla sekin, että tämän voi käydä ostamassa myös kauppojen jo suljettua ovensa. Oikein hövelillä päällä oleva voi liittää tähän mukaan viimejouluisen suosikin eli piikkimaton. Mikä olisi rentouttavampaa kuin nojailla satoihin teräviin neulankärkiin autonsa puhdistumista odotellessa. Sitten sitä voi virkistyneenä jatkaa matkaa koko selkä pieniä verenpurkaumia täynnä.

Meillä on tänään kaksosellinen olo, joten vaatteetkin ovat samaa tyyliä. Liivihameissa on paljon kukkia. Purjo laittoi lisäksi raitahaalarin, mutta Pirjo halusi  housutkin liivihameen sävyyn. Näissä on olalla nappikiinnitys, mutta se ei oikein taida näkyä kuvassa.