Photobucket

Kauneus ja viisaus eivät kuulemma viihdy samassa päässä. Höpsis, sanomme me ja esittelemme briljantteja eli loistokkaita rillejämme. Nyt näitä saa monesta kaupasta kahdet yhden hinnalla ja jos oikein onnistaa, saa myös linssit samaan pakettiin. Ulkonäön lisäksi näillä voi korjailla myös näkökykyään ja jopa päänsärkyä, sillä oikein viritettyjen rillien ansiosta ei tarvitse enää siristellä silmiään yrittäessään nähdä lähelle tai kauas. Me emme ole ihan vielä päättäneet, onko meillä ongelmia lukemisen vai television katselemisen kanssa, joten otimme varmuudeksi sellaiset kaksiteholasit, jotka korjaavat melkein kaikki näkövirheet. Valitettavasti näissä on sellainen lisäominaisuus, että oikeastaan mikään ei näy täydellisen hyvin, koska katse osuu aina linsseissä tismalleen väärään kohtaan. Harkitsimmekin, että seuraavaksi hankimme lukulasit ja sitten päätelasit ja aurinkolasit ja lopulta myös teatterikiikarin yökatseluominaisuudella, jolloin voisimme vakoilla pihaliikennettä öisin.

Meillä on näissä kehyksissä sentään ihan oikeat linssit, mutta tiedämme toki, että silmälasit asun täydentäjinä ovat nyt muotia. Kaupoista voi ostaa muutamalla eurolla sellaisia asustelaseja, joissa on oikeastaan pelkkää ikkunalasia (tai läpinäkyvää muovia) linssien tilalla. Niistä ei ole hyötyä eikä haittaa näkemiselle, mutta ne tekevät kantajansa aika fiksun näköiseksi. Katsokaa vaikka meitä, vaikutamme ihan tohtoreilta tai ainakin riemumaistereilta. Tosin olisi ehkä kannattanut valita hieman kapeampi kehysmalli, mutta koska samalla rahalla sai vähän isommatkin linssit, niin otimme nämä, kun edullisesti sai.

Jos katsotte oikein tarkasti niin huomaatte, että nämä ovat ihan merkkilaseja. Pirjon kehyksissä lukee oikein näkyvästi "D & G" ja se tarkoittaa, että lasien valmistuksessa ei ole käytetty raaka-aineena ainuttakaan dinosaurusta tai gebardia. Purjon kehyksissä on salaperäinen kirjain "H", joka varmaan kertoo siitä, että ne on tarkoitettu hauskoille henkilöille. 

Asuina meillä on liivihameet ja puserot. Purjolla on asuun aplikoitu saapasjalkakissa, joka väreiltään sointuu mukavasti Pirjon raitaliivihameeseen. Näissä mekoissa olimme muuten kerhossakin, jossa ehdottomasti parasta antia oli tieto kerhokaverimme Lärvikki Teräväisen flunssasta. Sairastaminen tekee hänelle takuuvarmasti hyvää, ja niin tekee meillekin, koska saimme kaikessa rauhassa harjoitella lumilautailua pulkalla. Ulkona meillä oli kyllä ihan kunnon haalarit päällä, koska auringosta huolimatta pakkanen on vielä kohtalaisen napakkaa.