Photobucket

Pappilan mummo  kommentoi edellistä kirjoitustamme ja kyseli, millaisia määriä vaatteita meillä mahtaakaan kaapeista jo löytyä. Asiaan piti paneutua oikein antaumuksella, joten tämä päivä on mennyt laskiessa ja luetteloidessa vaatekomeroita ja -laatikoita. Kesävaatteet ovat vielä vintissä odottamassa lämpimämpiä päiviä, joten niitä ei ole otettu tähän mukaan.

Silti lopputulos on musertava: niitä on liikaa! Siis ihan oikeasti, voidaanko noin 150 mekkoa pitää järkevänä määränä edes kahdelle nukelle? Tai 186  kpl paita+housut -kokonaisuutta? 52 uimapukua? 48 kestovaippaa!? (joita emme edes tarvitse). Me olemme sentään yrittäneet myydä joutavimpia pois aina silloin, kun varastoon ei enää mahdu, ennen jouluakin oikein antaumuksella, mutta aina vain näitä putkahtelee ties mistä kaapinkulmasta esille. Ajattelemme, että vaatteemme ovat täällä meillä vain käymässä ja matkalla jonnekin, mutta kaikesta päätellen melkoinen määrä on ryhtynyt pesänrakennuspuuhiin ja päättänyt loppusijoittautua kotiimme.

Toisaalta yritämme ajatella valoisasti. Emme tilaile vaatteita postimyynneistä kuten monet muut bloginpitäjät, jotka kuvausta varten ujuttavat hintalaput ja muut todisteet visusti piiloon ja palauttavat sitten asun takaisin myyjälle. Emme haali ilmaisia asuja valmistajilta ja maahantuojilta ja sitten kehu niiden värejä, malleja tai kuosena vain siksi, että niin täytyy tehdä, koska on enemmän kuin pelkän kiitoksen verran velkaa sille vaatteen antajalle. Kaikki asumme ovat meidän ja vain meidän, eikä vastaavia tule vastaan kovinkaan usein jos koskaan. Osasta asujamme voi sanoa, että onneksi ei, sillä ne villeimmät kokeilut eivät koskaan pääse tänne blogiin asti. Silti jonnekin takaraivolle jäi muhimaan ajatus siitä, että ehkä olisi aika hieman karsia valikoimaa. Jos emme aika pian tee jotain, joudumme vuokraamaan pihaan kontin vaatteiden säilyttämiseen.

Lisäpontta vaatemäärän tilapäiselle vähentämiselle saimme pitkästä aikaan kokoontuneessa lukupiirissämme, joka otti hyppysiinsä tällä kertaa mitä mainioimman opuksen nimeltä Parhaat naamiaisasut. Täältä löytyvät kaavat ja ohjeet niin Prinsessa Ruususen kuin Helinä-keijunkin asuihin unohtamatta Nalle Puhia ja Pikku Hukkaa. Kyllä, kyseessä on Disneyn hahmojen naamiaisasusto, josta saa varsin vinkeitä vinkkejä sellainenkin, joka ei osaa ommella (tai ainakin väittää näin). Mukavaa on se, että mukana on tavallisten prinsessojen lisäksi kaikenlaista muutakin puvustoa suunnilleen kokoja 92 - 134. Voi olla, että mekin vielä innostumme ja ompelemme Minni Hiiren oman asun ympyräkorvineen kaikkineen. Tämä ei muuten ollut maksettu mainos vaan silkasta valistamisen innosta kaikille kerrottu asia, kirjakin on lainattu kirjastosta ja palaa kiertoon ensi viikolla.

Photobucket

 Pirjolla on vihreä pöllökuvioinen vauvahaalari. Tästä samasta kankaasta meillä on aikaisemmin ollut ainakin paita+housut -kokonaisuus ja voimme varauksetta suositella kangasta vaikka mihin käyttöön, koska tämä on pehmeää ja mukavaa trikoota. 

Photobucket

Purjolla on melkein naamiaisasua muistuttava vauvahaalari, jossa edustan leikauksessa on pikkuruinen sifonkiröyhelö. Tosin kuva on jälleen kerran otettu niin, että sitä ei näy, joten joudutte nyt vain uskomaan sanaamme. Lisäksi Purjolla on hurmaava laskosnauhalla somistettu solmittava hattu, joka näyttää jotenkin nostalgiselta. Ainakin se suojaa korvat varsin hyvin.