Photobucket

Takapihallemme on asettautunut järvi. Se on tullut siihen ihan jokamiehenoikeudella, mitään rakennuslupia tai muita se ei ole kysellyt. Eilen sitä ei vielä siellä ollut, mutta yön aikana se on salakavalasti levittäytynyt niin laveaksi, että voimme hetken ajan leikkiä asuvamme suomalaista unelmaa eli majailemme omakotitalossa kaupungin keskustassa järven rannalla. Paitsi että emme oikeastaan asu omakotitalossa emmekä kaupungin keskustassa eikä se järvikään ole oikea. Mutta näin siis leikisti.

Perusteellisesti ajateltuna on mukavaa, että meillä vuodenaikojen vaihtelu näkyy muussakin kuin muuttolinnuissa ja haravoitavien lehtien määrässä. Keväällä ensinmainittuja on enemmän ja niitä lehtiä vähemmän, syksyllä taas päinvastoin. Meillä on vuodenaikajärvi näin keväällä, nariseva naakkalauma (ei siis mikään parvi) kesällä ja muistaaksemme jotain omituista myös syksyllä ja talvella. Aivan oikein, kynttilälyntyjä pitkin pihaa siltä varalta, että joku pimeäpelkoinen jänis asettautuu lähitienoille talvehtimaan. Lyhtyjen avulla yritämme kiinnittää sen huomion pois omenapuutarhan makoisista hedelmäpuista ja etenkin niiden rungoista.

Ihan tuon järven innoittamina laitoimme päällemme uimapuvut. Meillä ei silti ole aikomustakaan lähteä uimaan hyiseen veteen etenkään kun lähivesistöömme on etelästä evakoitunut vesilintujen laaja kirjo. Kukaan itseään rakastava ei mene polskuttelemaan lätäkköön, jossa hanhet ja joutsenet ruokailevat. Sitä voi yllättäen huomata joutuneensa jonkun likinäköisen tiiran tai lokin välipalaksi. Ehkä etenkään vaaleanpunainen väri uimapuvussa ei ole mikään järkevä valinta tilanteessa, jossa ei pidä olla vähääkään onkimadon eli lieron oloinen, sillä niitähän linnut tuntuvat niska vinossa maasta ja jostain järvenpohjasta kaivelevan.

Säätiedottajahenkilö lupaili innostuneesti mahdollisen talvimyrskyn vielä suuntaavan Suomeen. Räntää ja lunta on kuulemma vielä tulossa vähän sinne ja tänne. Miten sitä voikaan meteorologi olla riemuissaan jostain epätavallisesta sääilmiöstä silloin, kun kaikki muut odottavat aurinkoa ja loskakelien loppumista? Onkohan heillä pääsykokeissa joku erityinen sairaan huumorintajun testi, jonka perusteella valitaan vinkeimmät televisioon kertomaan omia ennusteitaan ja oikein hehkuttamaan, että jos satuitte ne kesärenkaat jo autoon vaihtamaan niin voivoi, ei olisi kannattanut.