Photobucket

Olemmeko  koskaan kertoneet, että harrastamme balettia? Ei siksi, että ne nilkkojen ojennukset tai käsien oikeat asennot olisivat jotenkin tärkeitä vaan siksi, että ne balettimekot ovat niin kivoja! Ei kuulkaa tällä vartalolla meistä tule ikinä eteerisiä (hyvin kevyitä) ja sulokkaita, mutta ei se estä meitä nauttimasta hilpeästä hyppelystä nätissä asussa.

Tässä kuvassa me näytämme siltä, kuin kopauttaisimme päämme yhteen. Tosiasiassa olemme juuri pyörähtelemässä vastakkain myötä- ja vastapäivään sirosti ja kepeästi, aivan kuten baletissa pitääkin. Asut ovat samanlaiset, sillä tänään on taas yksi niitä päiviä, jolloin puolikaskin erilainen asia saa aikaan ison riidan.

Meillä on vaaleanpunaiset, ihan vähän kiiltävästä nailon(?)trikoosta ommellut bodyt, joissa on takana tarrakiinnitys. Todella helppo pukea päälle, paljon helpompi kuin ne vauvaversiot, joissa on nepit haarakappaleessa. Helmaosa on puuvillaa ja siihen on painettu hilevärillä vaaleanpunaisia tähtiä. Meidän mielestämme oikein sopiva asu harjoitteluun.

Tuo helma on niin helppo ommella, ettei ole edes totta. Otetaan kaitale kangasta, tarpeeksi pitkä. Mitä pitempi niin sitä enemmän siihen saa vyötärölle laskoksia ja helmalle leveyttä. Sopiva koko voisi olla vaikka 10 cm x 70 cm. Jos ompelee tyllistä, niin kannattaa leikata kapeampi (koska ei tarvitse ommella helmapäärmettä) ja pitempi (koska tylli on niin ohutta, että sitä on helppo rypyttää). Ommellaan kankaat päät yhteen => "putki". Ommellaan helmapäärme ja tarvittaessa huolitellaan (siksakataan) toinen reuna, tätä ei tyllissä tarvitse tehdä. Otetaan pala resoria, leveys noin 5 cm ja pituutta sen verran, että sopii vyötärölle ja venytettynä saa vedettyä nuken päälle - huomaa, nukellakin lantio on vyötäröä leveämpi! Ommellaan resorin päät yhteen ja taitetaan resori sen jälkeen kaksinkerroin (kuin hihansuussa tms.). Joko laskotetaan tai kahdella pitkällä tikillä rypytetään helmaosa sopimaan resoriin. Ommellaan "putket" toisiinsa oikeat puolet vastakkain joustavalla ompeleella siten, että samalla venytetään resoria. Koneella ommellessa käytännössä helmakangas on alempi ja resori päällä, koska silloin on helpointa sitä vähän käsitellä. Ja huomaa - jos et tässä vaiheessa resoria venytä niin vaate ei mahdu nuken päälle.

Olipa vaikeasti selitetty helppo ompelu. Mutta noin tehtynä syntyy simppeli hame, joka on vaivaton pukea päälle. Jos ottaa helmaa varten lyhyemmän mutta leveämmän kaitaleen ( vaikka 18 cm x 40 cm) niin saa kapeamman mekon arkikäyttöön. Ja jos ottaa ruutukangasta ja laskostaan sen nätisti niin saa laskoshameen. Vaihtoehtoja on ihan kamalasti. Ainoa ongelma on se, että me emme mittanauhaa kovin usein käytä vaan leikkaamme palaset tunteella ja katsomme sitten, mitä siitä oikein tuli.