Photobucket

 

 

Tällaisena tasa-arvon päivänä juoksutimme kuvaan mukaan kotoisat pehmolehmämme Ämylin, Lehmin ja Ehmin. Juuri nämä pahamaineiset maidontuottajat saivat pääministerin pois tolaltaan maitohyllyn luona: iik ja apua, väärä tölkki. Katsokaa pois, ihan vaarattomia nämä ovat. Paitsi Ämyli tuossa vasemmalla, hän on selkeästi valmiina käymään kuvaajan kimppuun sarvet väpättäen.

Pirjo kiipesi korkealle. Ei siksi, että pelkäisi lehmiä vaan siksi, että sieltä näkee paremmin kauas. Purjo taas ihan selvästi kutittaa Ehmiä, koska tämä nauraa. Asut ovat tätä meidän perusarkitavaraamme eli neulehousut ja kirjava paita: Pirjolla sarjakuvahahmoja ja Purjolla tyttöjalkapalloilijoita. Heidät tunnistaa rusetista päälaella. Pirjolla on päässä "pottamyssy", älkää kysykö miksi.

Tänään liputetaan vähän Minna Canthinkin takia, joka oli aikanaan sitä mieltä, että oikea koulunkäynti on tyttöjenkin oikeus. Kauan sitten  pelättiin, että liika koulunkäynti voisi aiheuttaa tytöille hermoheikkoisuutta, ja siksi tyttökoulusivistykseen kuuluivat sellaiset elämässä hyvin tärkeät asiat kuten kainous, ranskan kieli ja hyvät käytöstavat. Joskus tuntuu, että ripaus tyttökoulusivistystä ei olisi pahitteeksi nytkään, mutta se hermoheikkoisuus ei ole enää muodikasta. Eikä ainakaan meistä olisi ollut sellaiseen kouluun, jossa joka välissä pitää niiata.

 PS. Vaihdoimme kuvan, mutta eipä tuo paljoa auttanut