Photobucket

Tänään me haluamme tutustuttaa teidät lukuharrastukseemme ja maailmankirjallisuuden ehdottomasti parhaaseen kirjaan eli Tord Nygrenin jo viime vuosisadalla kirjoittamaan ja kuvittamaan mestariteokseen "Simon punaiset saappaat". Se on jännittävä   kertomus pienen pojan yksinäisestä seikkailusta sateisessa pihapiirissä. Seikkailusta, jonka aikana Simo kohtaa villieläimiä ja löytää kadonneen aarteen.

Jo ensimmäinen lause lupaa paljon. "Simolla on uudet saappaat." Samassa kokonaisuudessa hahmotetaan sekä päähenkilöä että tarinan olennaista osapuolta, saappaita. Verbi "on" ilmaisee sekä olemista että omistamista, joten alku on tavallaan pysähtynyt: saappaat ja Simo vain ovat, eivät tee mitään. Näennäinen jämähtäneisyys kuitenkin päättyy jo seuraavassa lauseessa, eli kannattaa jatkaa kaikkien 14 sivun verran. Luvassa on uskomaton seikkailu, erilaisia juonenkäänteitä ja onnellinen loppu. Suosittelemme lämpimästi! Lisäksi kirjan erityinen arvo on siinä, että niitä lauseita ei sivulla yleensä ole yhtä enempää.

Ihan kirjan punaisten saappaitten kunniaksi laitoimme punaista päälle. Hyvä ystävämme iiva ( bloggen.fi/iivablog/ ) huomasi, että raidat ovat meidän juttumme ja hämmästyimme itsekin, että niitähän tässä nyt on kuukausitolkulla esitelty. Siksi vuorossa on tänään ruutu, jota onkin niin, että silmiä särkee. Meillä on molemmilla on samanlainen, ohuesta collegekankaasta ommeltu paita, johon Purjo valitsi kuvaksi miniunikon ja Pirjo Mansikka Marjan. Purjo halusi yksiväriset housut, mutta Pirjo mietti, miltä näyttäisi kokoruutuinen asu. Siksi hän otti puuvillaiset, farkkumalliset housut. Ehkä niitä ruutuja voi todella olla vähän liikaa...

Tämä lukeminen on niin mukavaa, että taidamme kaivella lisää kirjavarastojamme ja esitellä lukuharrastustamme laajemminkin. Mutta niitä Pupu Tupuna -juttuja me emme sitten lue, ihan vaan tiedoksi.