Photobucket

Nallet ovat siitä mukavia, että ne eivät natise yöpuvusta päiväkäytössä tai kitise siitä, että rusetti on vinossa. Ne eivät muistuta siitäkään, että on jäänyt lelu tai kaksi väärään paikkaan tai että epähuomiossa on unohtunut kuivata lattialle kaatunut mehulasi. Tästä voisi päätellä, että joku toinen muistaa jäkättää moisista pikkuasioista. Huokaus.

Eli meillä on vieläkin päällä yöpuvut, koska virallisen selityksen mukaan kesäaika vaikuttaa meihin siten, että illalla ei millään nukuta ja aamulla on hankala herätä. Oikeastaan me vain pakoilemme siivoamista. Aina ennen juhlapyhiä pitää kamalalla höykytyksellä puunata lattioita ja pudotella ihan rauhallisia, vaarattomia pölyhiukkasia kirjahyllyltä alas. Ikkunoitakin tuijotetaan sen näköisinä kuin ei olisi ikinä lasipinnassa sormenjälkiä nähty.

Koko ajan kuuluu mutinaa siitä, että kenelläkään toisella ei ole yhtä siivotonta kotia. Muuten kyllä on, yhdellä M... ai niin, siitä ei saa puhua. Mutta niillä on kissanruokakin keittiön ruokapöydällä, kun lattiat on niin likaiset, ettei siellä voi edes eläintä ruokkia. On niillä muuten ruokapöydällä ihan vihreä appelsiinikin, mutta se ei olekaan raaka vaan homeessa. Ja sitten niillä voi tiskipöydän lautasista katsoa, mitä ruokaa on sillä viikolla syöty, ne eivät turhaan pese astioita kuin kerran viikossa. Mutta me emme kerro enempää, koska ei saa juoruilla. Paitsi että niiden jääkaapissa on ruokaa, jossa on viimeisen käyttöpäivän päiväys viime vuoden elokuulta, ja me epäilemme, että se on jo niin vanhaa, että se oppii itsekseen kävelemään aika pian! YÄÄÄÄK.

Jos yöpuku päällä ei voi syödä, niin ei voi siivotakaan, se on meidän mottomme. Koska olemme nallellaan, on meillä nalleaiheiset asut. Purjolla on turkoosissa puserossa keinuhevosella keikkuvan nallen kuva ja Pirjolla on nallelliset housut (jos voi olla pallolliset niin voi olla nallelliset!) ja paitaan aplikoitu yksi nalle lisää. Oikeastaan tuo Pirjon asu on aikoinaan ommeltu kahdesta kankaasta siksi, että kuviollista oli liian vähän. Lisäksi piti ottaa yksiväristä ja koska paita näytti aika tyhmältä, keksimme aplikoida nallen eteen. Siitä tuli heti paljon parempi.

Tänään pitää olla oikein hiljaa ja huomaamattomana, niin kukaan ei keksi vaatia meitä siivoamaan. Onneksi nalle on niin iso, että voimme mennä taakseen piiloon ja pysytellä siellä siihen asti, kunnes imurin ääni vaimenee.