Photobucket

Suomessa syttyi maitosota: pääministeri ei  löytänyt kaupasta lempimaitoaan, joka on laitettu tölkkiin Tampereella! Häntä pelottaa, että kaikki muu maito on ruotsalaista! No voi voi. Me voimme kertoa, että ihan lähipiirissämme on lehmiä nimeltä Enttententten ja Älämölö ja Ällitälli, jotka eivät osaa ammua ruotsiksi. Ne tuottavat ihan kelpoisaa maitoa, mutta pääministerille se ei käy, koska se on tölkitetty Hämeenlinnassa. Aika hassua. Päiväkodissakin aina sanotaan, että täytyy maistaa.

Meidän mielestämme lehmät ovat tärkeitä eläimiä ja niillä on kauniit silmät. Siksi laitoimme päälle viralliset "oikeutta meidän lehmille" -paidat. Pirjo päätti, että hänen paitansa lehmän nimi on Apinaorkesteri ja Purjo päätyi pitkän harkinnan jälkeen nimeämään omansa Avaruusalukseksi, koska se hyppää kuunsirpin yli. Kaikilla suomalaisilla lehmillä täytyy olla nimi, ja molemmissa korvissa keltaiset korvakorut ja niissä pitkä numerosarja.

Paidat ovat maritrikoota ja resorit soinnutettu lehmäaplikaation reunustikin väreihin. Housut ovat peruscollegehousuja, Purjolla mustat ja Pirjolla siniset.

Ja tuo purkki tuossa meidän välissä on kirnu, jollaisella aikoinaan tehtiin  voita. Se ei ihan ole paikallisen museon aarteita, mutta vanha ja pölyinen joka tapauksessa. Sieltä pilkistää keppi, jonka toisessa päässä on vähän kuin iso vispilä. Kirnuun on kaadettu kermaa ja sitä vispilää on heilutettu kamalan kauan niin on saatu ensin varmaan hurjasti kermavaahtoa ja vasta sitten voita. Sitä me ihmettelemme, että miksi ne ei ostaneet sitä voita kaupasta vaan varmaan sotki ihan kaikki paikat tehdessään sitä itse.