Photobucket

Otsikko on meidän mielestämme hieno - emme itsekään ihan ymmärrä, mitä halusimme sanoa. Jos vintage on aidosti vanhaa ja retro oikeasti uutta, mutta matkii vanhaa niin mitä ihmettä on uusretro, jota kaupoissa näkee myytävän? Jäljitteleekö se vanhaa vai uutta vai onko se halpakopio oikeasti vanhaa muistuttavasta?

Oli niin tai näin niin varmaan muistatte, miten muutama viikko sitten ihmettelimme intoa väsätä lastenvaatteita vanhoista verhoista ja lakanoista. Nyt on sitten ihan itse sorruttu samaan, tai ainakin melkein. Me olemme lähdössä kerhoon 80-lukuisissa uustuotantovaatteissamme, joissa ei ole värejä säästelty. Nämä olisivat voineet ihan oikeasti olla sohvanpäällisiä tai verhoja, mutta todellisuudessa kankaat on löydetty Eurokankaan palakopasta.

Pirjo otti sydän- ja rusettikuvioisen haalarin ja siihen sointuvan vakosamettiliivihameen, jossa on kukkakoristenappi tismalleen haalarin sävyyn. Pirjo nappasi oranssin vetoketjuhaalarin ja aika hurjakuvioisen liivihameen. Nämä liivihameet jos mitkä ovat nyt muotia, tällaisia on ihan oikeasti käytetty silloin retrovuosisadalla vai mikä se nyt oli! Käyttökelpoisiakin asumme ovat: jos sotkee hameen vaikka sormiväreillä niin sen voi viskata pois, koska alla on ihan siisti haalari. Sitä ei sitten enää sovikaan sotkea, tai tulee tupenrapina.

Niistä meidän eilisistä vinttioravistamme: niitä on kolme, ja ne ovat hurjan villejä. Annoimme niille nimet. Yhden nimi on Reiska ja toinenkin on Reiska ja kolmaskin yllättäen Reiska, koska niitä on vaikea erottaa toisistaan. Ne kipittelevät vintissä pitkin kattotuoleja eivätkä vielä tiedä, että tänään sinne kannetaan minkkiloukku kaikilla herkuilla. Voimme vain kuvitella, miten iloisia kaikki Reiskat ovat löytäessään pähkinäaarteen aivan juoksentelureitiltään. Ja miten iloisia me olemme, kun oravat matkaavat metsään ja kulkuaukkonsa tukitaan kanaverkolla.