Photobucket

Meillä on yksi sunnuntaiharrastus: laitamme nätit vaatteet päälle ja tuijotamme televisiosta Forsytein tarua. Emme me siitä mitään ymmärrä, mutta ne vaatteet ja etenkin hatut ovat ihania. Tänään katselimme Ireneä ja sitä ilkeää Soamesia näissä taftimekoissa. 

Nämä ovat oikeastaan tismalleen sama mekko eri koristeilla. Pirjo halusi kultanauhaa, koska oli nähnyt sitä muutama viikko sitten Junen mekossa juuri näin eli suunnilleen kyynärpään yläpuolella, miehustassa ja helmassa. Lisäksi hän halusi ehdottomasti rusetin päähänsä, joten kullanvärinen sifonkinauha ommeltiin ensin renkaaksi ja sitten siihen kiinnitettiin kuminauhaa ja lopuksi vielä samasta sifongista iso  rusetti ja siihen nappikoriste. Ei ehkä ihan hattu, mutta sinnepäin. Purjo tyytyi valkoiseen brodyyriin ja satiininauhaan helmassa. Lisäksi eteen ommeltiin koristeeksi kaksi kultahelmiäisnappia (ei tietenkään aitoja), koska sillä yhdellä kotiopettajattarella oli ollut sellaiset omassa hameessaan. Siis sillä, joka ensin oli kotiopettaja ja sitten meni naimisiin sen Jolyonin kanssa.

Onkohan ihan oikeasti vieläkin olemassa pieniä lapsia, joiden nimenä on Soames tai Winifred tai Imogen? Mahtaa niitä harmittaa... pohtii Purjo, jolla raukalla ei ole yhtäkään nimikaimaa.