Photobucket

Aurinko paistaa ja meillä on kuuma, vaikka asetuimmekin tähän vanhaan keinuun melkein varjoon kuvattaviksi. Paidat saivat lentää nurkkaan, otimme päälle pelkät avohaalarit ja päähän merimiesmallisen hatun. Pirjon haalarissa on edessä koristenapit ja Purjolla paikkatasku (se ei nyt oikein näy, koska jää tuohon käsinojan taakse piiloon).

Ihan vähän tässä helteessä on mehunjuomisen ohessa tehty puutarhatöitä. On kylvetty siemeniä, joten ensi kesänä meidän pihassa kukkivat kehäkukka ja hajuherne. Sitten on käyty kastelemassa Aunea, sitä eilen istutettua päärynäpuuta ja siinä sivussa levitetty marjapensaiden alle joku ihmeen katekangas estämään rikkaruohojen kasvaminen. Lisäksi on möyritty maata muuten vain toiveikkaina: ehkä löydämme kauan sitten kadotetun aarteen. Toistaiseksi on esiin saatu vain ällöttäviä lihavia kastematoja, joista ei ole mitään iloa. Tällä kelillä ei kannata mennä edes ongelle.

Ja muun osan päivästä me olemme pesseet pyykkiä, koska tällaisina päivinä märät talvitamineetkin kuivuvat ennen kuin ehtii sanoa "hokkuspokkus".