Photobucket

Aurinko paistaa niin kirkkaasti, että kuvasta tuli vähän keltainen. Purjo halusi välttämättä istumaan narsissien alle ja nyt näyttää ihan siltä, kuin hänellä olisi omituinen kansanperinteellinen pääkoriste. Nämä mekot ovat muuten aitoa 70-lukua, tai ainakin puuvillakankaat on hankittu silloin melkein 40 vuotta sitten. Pirjon mekossa on ruusuja, Purjolla epämääräisiä kukkakimppuja. Kankaiden ikä kertoo siitä, että niistä tehdyt vaatteet ovat käytössä vähän ikäviä: ne pitää silittää jokaisen käytön ja pesun jälkeen, sillä ne rypistyvät ihan silmissä. Näissä pitää sitä paitsi olla vähän varovainen täällä ruohikossa, ruohonvihreä on yllättävän salakavala väri tarttumaan kiinni.

Salakavaluudesta kertoo tuo otsikkommekin. Tietokoneellemme on todennäköisesti pesiytynyt etuindutskialainen terroristi, koska kone aina välillä ilmoittaa varoittamatta, että "ERROR" ja kaikki siihen asti aikaansaatu katoaa taivaan tuuliin tai vaihtoehtoisesti juuri sinne Etu-Indutskiaan jollekin terroristileirille analysoitavaksi. Joskus voi kulua viikkoja, jolloin errorismista ei ole tietoakaan ja sitten, juuri kun kuvittelemme ongelman olevan mennyttä elämää, olemme saaneet blogipäivityksen valmiiksi ja painamme "tallenna ja julkaise", rävähtää ruudulle tuo mykistävä sana.

Errorismia voi esiintyä melkein koska tahansa. Joskus erroristit iskevät kesken kirjoittamisen, joskus silloin, kun samoilemme netissä ja joskus - tämä on se kaikkein hirvittävimmistä kamalin tapaus - kun käynnistämme koneen. Koneenkäynnistyksenestäjäerroristit aiheuttavat sen, että kone ei käynnisty (hirveän loogista, eikös), mutta lisäksi ne vievät koko laitteen vikasietotilaan. Ihmisillä ei ole vikasietotilaa, eikä nukeilla, me emme siis siedä vikoja silloin, kun haluamme tehdä tietokoneella jotain. Vikasietotilasta pääsee pois vasta tehtyään kaikenlaisia kommervenkkejä ja luvattuaan koneen kaapanneille erroristeille, että ei halua asentaa mitään uutta, ei halua puuttua näytön pikseleihin eikä halua missään nimessä palauttaa tehdasasetuksia.

Me emme pidä erroristeista. Meistä olisi mukavampaa ajatella, että tietokoneessa asuu pieniä korealaisia mummoja, jotka varpuluudalla harjailevat kovalevyltä tietoja paikasta toiseen. Jos mummot tietokoneen sisällä ovat kovin laiskalla päällä, joutuu tiedostojen latautumista odottelemaan, mutta jos ne ovat saaneet yliannoksen kahvia ja pullaa, sujuu se luutiminenkin joutuisammin. Siksi tietokoneet toimivat aamulla ripeämmin kuin illalla, jolloin  väki alkaa väsyä siihen tietojen huiskimiseen sektorilta toiselle. Tietokonetehtaassa niillä pikkuruisilla mummoilla on kamala tunku päästä työpaikoille meneviin koneisiin luutahommiin, koska siten on mahdollista saada vapaa viikonloppu. Kotikoneissa erityisen karsastettu luutimispaikka on jonkun pelinörtin supertehokas kone, joihin päästetäänkin vain kaikkein kovakuntoisimman olympiatason luutijamummot viskomaan bittejä edestakaisin.

PS. Synttärionnea päivänsankareille. Kaksi vanhusta täyttää tänään yhteensä yli 60 vuotta!