Photobucket

Koko päivä on mennyt ukkostellessa, ei ole uskaltanut nettiyhteyksiä kokeilla salamoinnin välissä, mutta nyt on sellainen pienenpieni hetki, että yritämme päivitellä blogia.

Meillä on nyt niin kamalan muodikkaat (ja muutenkin aika kamalat) puuvillaverholiivihameet, jollainen jokaisella itseään arvostavalla nukella ehdottomasti tänä keväänä pitää olla. Näissä sitä olo on eko-, kierrätys-, maailmanparannus- ja ajatasaishenkinen sekä tietysti hurjan tiedostava. Maailma pelastuu, kun mummolan vanhat verhot revitään tangosta alas ja tehdään niistä hameita. Siellä se mummo sitten illalla ihmettelee, että mitä vetää näkösuojaksi, jotta eivät rosvot kurki sisään.

Ihan niin pahasti ei asia sentään meillä ole, nämä verhot on joku joskus unohtanut yläkaappiin, josta ne otettiin esille, pestiin, silitettiin, leikattiin ja ommeltiin ja saatiin Purjolle ruusuruutuinen liivihame ja Pirjolle ruusukimppuinen vastaava. Paidat ovat maritrikoota. Ovathan nämä mukavat päällä, eivätkä oikeastaan kamalan pahan näköisiäkään, mutta emme me näissä juhliin menisi. Monet pukevat lapsiaan jopa häihin pussilakanahameisiin vastustaessaan kulutushysteriaa ja röyhelöitä. Pois se meistä! Nämä ovat arkivaatteet ja siistimisessä vallan omiaan.

Siistimisestä pääsemme eiliseen ja tuohon blogin otsikkoon. Piti siis ottamamme kuva pienimuotoisesta juhlatarjoilusta ja etenkin kakuista. Emme ehtineet, joten laitetaan nyt sitten antikakkublogikuva eli miltä näyttää, kun tusina nälkäistä nuortamiestä on ensimmäisen kerran käynyt tarjottavien kimppuun eikä täydennystä antimiin ole vielä tehty. Korvapuustit ja osa kekseistä ovat siis vielä tässä vaiheessa loppu, suklaakakku on muisto vain ja jotensakin tyylikäs tarjollepano muokattu astetta käytännöllisempään suuntaan. Nuo valkoiset pallerot tuossa vasemmassa laidassa ovat jääpaloja, jos joku niitä ihmettelee ja vaikka haluaa ihan reseptin. Kaikki tarjottava oli omin pikkukätösin kaupasta kannettua ja näytti maistuvan enemmän kuin hyvin. Lukuisille huolestuneille tiedoksi: tarjottava ei tähän loppunut, kuvauksen jälkeen kannettiin lisää pullaa ja suklaakeksejä.

Photobucket