Photobucket

Vähän viileämpänä päivänä kannattaa kaivaa pitkähihaiset vaatteet esille. Pirjo pelaa varman päälle ja laittoi persikanväriset legginsit ja samansävyisen lyhyen mekon, josta nyt ei ihan tiedä, että onko se tunika. Helma on kukallista intianpuuvillaa, ja näyttää kuvassa ihan ryppyiseltä. Voi se olla aika ruttuinen oikeastikin. Purjo otti collegekankaasta tehdyn ruseteilla, sydämillä ja lampailla kuvioidun mekon, joka on sisäpuolelta pehmeäksi nukattu ja ihan omiaan tällaiseen vähän sateiseen päivään.

Juuri nyt on mainio hetki ryhtyä aarteenetsintään. Mukava olisi löytää merirosvojen kauan sitten kätkeämä aarrearkku, mutta vielä hauskempaa olisi löytää parittomille sukille kavereita, viimekeväinen rakkain lippalakki ja se yksi lusikka, joka karkasi omille teilleen joskus pääsiäisen tienoilla ja nyt puuttuu tusinasta.

Tavaroilla kun on taipumus livahtaa omille teilleen, jos ei pidä niitä tarkasti silmällä tai epähuomiossa laittaa ne väärälle paikalle - vaikka sen lippalakin kirjahyllyyn. Silloin herkimmät tavarat loukkaantuvat, ja päättävät mennä piiloon. Joskus ne tulevat esille pienen suostuttelun jälkeen, mutta etenkin parittomat sukat ovat varsinaisia veijareita päättäessään kadota. Ne voivat muuttua jopa näkymättömiksi: jos nyt katsot niin lelulaatikossa on vain leluja, mutta kurkistapa uudestaan hetken kuluttua, sinne on voinut ilmestyä pölyinen sukka!

Aarteenetsinnässä siis etsitään kaikenlaista kaivattua kadonnutta. Joissakin kodeissa tavarat pysyvät paikoillaan eivätkä vaeltele ympäriinsä, mutta esimerkiksi meillä on aivan tavallista, että villasukat näin keväällä kulkevat sopulilauman tavoin pitkin taloa etsien sopivaa kesänviettopaikkaa. Juuri kun luulet saaneesi kaikki sukat säilöön muovilaatikkoon, ilmestyy jostain joku itsepäinen yksilö, jonka kaveria joudutaan etsimään hattuhyllyiltä ja mattojen alta. Tänään on hyvä päivä kaikenlaiselle etsimiselle, kunhan muistaa, että kyseessä ei ole sama asia kuin siivoaminen. Siivotessa keskitytään lopputulokseen, ei itse toimintaan, ja silloin voi jäädä huomaamatta se kukkapurkkiin amarylliksen vierelle uppoutunut puuttuva kahdestoista lusikka.