Photobucket

Tavallisina päivinä ei tapahdu yhtään mitään. Ja se jos mikä on hyvä asia. Kun ei tapahdu mitään, voi rauhassa tehdä kaikkia niitä asioita, joita ei millään ehdi tekemään, jos tapahtuisi jotain.

Tänään on erinomaisen hyvä tavallinen päivä. Vaatteiksi valitsimme oikein mitäänsanomatonta perusväristä kirjavaa eli Pirjo otti sinivalkoisen trikooasun, jota piristävät punaiset resorit ja leipuriksi naamioitunut Hello Kitty. Purjo halusi kokomansikkaisen paidan ja ruutuhousut, jotka ovat tismalleen samaa sävyä kuin mansikat. Olemme muista blogeista oppineet, että pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä, ja me itse olemme tämän blogin pieniä.

Muutenkin me olemme kovasti tutkailleet, mitä kummaa kaikki muut blogeissaan kertovat. Tuntuu, että muilla ei ole ollenkaan tavallisia päiviä vaan pelkästään hurjasti tapahtumia. Olemme löytäneet äärettömästi juttuja perheistä, joissa aina on siistiä ja valkoista ja lastenhuoneessa kristallikruunu ja seinällä vauvamekosta tehty taulu. Sellaisissa perheissä lapset eivät koskaan leiki, koska heillä on niin kamalan paljon pinnistelyä yrittäessään pysyä siisteinä kristallilaseilla ja perintöposliineilla katetuissa lounaspöydissä. Leluina blogilapsilla on isoisältä peritty ikivanha keinuhevonen, jota ei saa kunnolla katsoa saati koskea, tai sitten ikkunaan koristeeksi ripustettu purjevene, jota uitetaan kerran kesässä kahden minuutin ajan läheisessä lammessa. Näin keväällä ne blogilapset päästetään kuvausta varten hetkeksi puutarhaan, koska heidän valkoiset pitsimekkonsa sointuvat niin kauniisti omenapuiden kukkiin. Muun aikaa he istuvat siististi valkoisella sohvalla ja näyttävät siltä, että kyllästyvät ihan kohta kuoliaaksi. Ehkä me emme halua ihan sellaista elämää, vaikka ne kuvat ovat kyllä ihailtavia.

Tavallisena päivänä mekin voisimme mennä puutarhaan, mutta emme suinkaan haistelemaan omenapuita vaan kiipeilemään niissä. Eikä meillä kristallikruunujakaan vastaan ole yhtään mitään, kunhan niitä ei tarvitse kiillotella. Pääasia on, että koko päivänä ei ole aikatauluja eikä mitään sovittuja juttuja. Silloin saa kaikkein eniten aikaan. Myös kunnon sotkuja!