Photobucket

Me olemme kyllästyneet siihen, että meitä kutsutaan vaahtosammuttimen kokoisiksi! Siksi otimme kuvaan mukaan nykyaikaisen vaahtoavan ensisammuttimen. Katsokaa vaikka: me olemme selkeästi pitempiä kuin se! No joo, ehkä seisomme epätavallisen ryhdikkäinä, olkapäät melkein korvissa, mutta joka tapauksessa olemme nyt todistettavasti kaikkea muuta kuin pieniä. Nipottajille huomautuksena voimme kertoa, että tiedämme sen toisen jutun, sen jauhesammuttimen olevan... meidän kokoisemme.

Kaikenlainen erilaisuus aiheuttaa joskus hämmennystä. Meillä se on tämä pituus, josta saa kuulla jatkuvasti ikään kuin pieni koko tekisi meistä bloginpitäjinä jotenkin vähempiä. Ihan niin kuin vaikka tämä nyt meneillään oleva erityisopetuksen viikko. Erityisopetusta saavat lapset eivät ole sairaita, joten heitä ei tarvitse parantaa. Sen sijaan he tarvitsevat vähän lisäapua ymmärtääkseen helpommin. Joskus tuntuu siltä, että sitä lisäapua ei vain riitä - ja se on tyhmää ja harmittaa.

Tänä keväänä meillä on hurja määrä tällaisia tismalleen meidän kokoisille sopivia liivihameita, koska ne ovat nättejä ja käteviä. Vaihtamalla puseron väriä saa asun näyttämään uudenlaiselta, ja jos mekkoon tulee tahra, ei tarvitse vaihtaa kaikkea kerralla. Purjon hame on trikoota ja siinä on tarrakiinnitys olalla. Pirjo valitsi puuvillaa, ja hänen hameessaan tarrakiinnitys on selkäpuolella. On ihan mieltymyskysymys, kummasta mallista pitää enemmän tai kumpi on omasta mielestä helpompi pukea nukelle.

Ai niin, vaahtosammuttimen lisäksi meillä on kotona muutama palovaroitin ja sammutuspeite. Ei siksi, että me olisimme erityisen paloturvattomia vaan siksi, että voisi nukkua yönsä rauhassa. Ei, ei sen sammutuspeitteen alla (miksi te niin kuvittelette?) vaan tietoisena siitä, että jos vaikka joku sähkölaite kärähtää niin palovaroitin herättää karjumalla kuin muinainen palosireeni.