Photobucket

No niin, Savonranta on nähty ja markkinat markkinoitu. Vähän oli olevinaan kylmänlainen keli, mutta muuten oli mukavaa. Aurinko ei oikein suostunut paistamaan, joten lämmittelimme muikunpaistolevyn äärellä ja kuuntelimme kuulumisia. Tosin ihan kaikkea emme ymmärtäneet, sen verran leveäksi se savon oma murre taipuu.

Kotiin palailimme pienessä sadesäässä ja ihmettelimme autoilijoita, jotka ajoivat nenä tuulilasissa keskiviivan vieressä perusnopeutta alhaisempaa vauhtia. Varovainen saa olla, mutta eikä olisi helpompi itsellekin, että silloin ajaisi lähempänä piennarta ja antaisi malttamattomille ohittajille tilaa. Sen me huomasimme, että jos joku jarruttaa ja autoineen lähenee tien oikeaa reunaa, niin hän todennäköisesti hetken kuluttua laittaa vilkun päälle kääntyäkseen vasemmalle. Ja ennen kuin kääntyy, niin pysähtyy siihen keskiviivan tienoille, vaikka kukaan ei tulisi vastaan ja tie olisi ihan vapaa. Näimme sellaistakin liikennekäyttäytymistä, jossa autoilija päätti liikenteenjakajan kohdalla lähteä ohitukseen ja joutui hämmentyneenä pysähtymään, kun eteen tupsahti koroke ja liikennemerkki. Ihmeellinen oli siis tänään liikenne.

Vaatepuolella laitoimme kuvaan vaihteeksi saman asun haalarina ja mekkona. Tätä Marimekon ympyräkuvioista puuvillakangasta oli ihan pieni palanen, vaatetta siitä ei saanut, mutta poiskaan ei hennonnut heittää. Niinpä siitä tuli mekon yläosa ja vielä haalariin etumus. Leikkuun jälkeen ei jäänyt kuin muutama rippunen jätteisiin, niin tarkasti tämä on leikattu. Helmana ja haalarissa hihoinakin on turkoosia trikoota, jossa lienee mukana vähän viskoosia, koska se on "valuvampaa" kuin puuvillatrikoo.