Photobucket

Annoimme pihafasaanille nimeksi Tarzan, koska se pitää edelleen vimmattua huutometeliä ja lentää puiden alimmille oksille lähes yhtä sulavasti kuin elokuvien esikuvansa. Fasaani ei vielä tiedä, niin leikimme sen kanssa piilosia. Täällä kaikenlaisten aluskasvien ja rikkaruohojen keskellä voi kuvitella olevansa salaperäisessä ja eksoottisessa viidakossa lymyilemässä. Kun oikein kovasti pinnistää, niin kuulee vaarallisten alligaattorien kumeaa ärjynää tai voi se olla naapurin traktorikin. Tämä puu, jota vasten nojaamme, on joko bambu tai haapa, riippuu vähän kuvankatsojan mielikuvituksesta. Joka tapauksessa olemme juuri nyt vaarallisessa viidakossa, jossa milloin tahansa arvaamaton hirmuliskohämähäkki tai ähäkuttiräkättirastas voi hyökätä kimppuun, jos ei ole varuillaan. Pari päivää sitten yksi pahansuopa lintu pommitti ilmasta viatonta ulkonaliikkujaa niin, että paita oli vietävä pesuun samantien.

Pirjo ottaa leikin vähän enemmän tosissaan ja laittoi päälle maastoon, vai pitäisikö sanoa että kasvistoon hyvin sulautuvan asun. Paita on keltainen ja shortsit sinikeltaruutuiset, tosin niitä shortseja ei kuvasta paljoa näy. Purjo päätti valita varman päälle. Jos hän eksyy, niin takuuvarmasti löytää itsensä vaatteiden värityksen perusteella heti, koska oranssia ja violettia on aika vähän tällä hetkellä ainakaan tässä meidän lähiviidakossamme. Trikoopuserossa kuvioina ovat Mikki ja Minni sekä aika laiskanoloinen hevonen, jonka Purjo väittää syöttävänsä likinäköiselle alligaattorille, jos sellainen tulee vastaan. Naapurin traktorille ei syötetä mitään.

On täällä luonnossa kaikenlaisia muitakin vaaroja. Voi tulla vastaan ihan oikea alkuasukas eli joku peltokanalintu, joita pesii lähietienoolla. Tai voi kohdata hyttysparven, joka verenhimoisena seuraa saalistaan sisätiloihin asti. Erilaisia öttiäisiä on nähty painajaisiksi asti puhumattakaan pulleista etanoista, joita aina joskus kohtaa lehtien alapinnoilla. Mitä enemmän asiaa ajattelemme, niin sitä turvallisempaa olisi istua kuistilla juomassa kylmää mehua luontoretkeilyn sijaan. Kuistilla kohtaa korkeintaan ärhäkän ampiaisen ja muutaman pehmoisen nurkkiin pesiytyneen villakoiran.

PS. Lahdessa on lauantaina miniatyyrimarkkinat. Mekin menemme sinne etsimään nukkekotiimme lisää tavaraa. Ai että mihin nukkekotiin? No siihen, jota emme ole vielä ennättäneet ollenkaan kuvaamaan, mutta yritetään nyt kesän aikana ehtiä sinne asti.

Tähän loppuun oikein näennäistaiteellinen kuvapläjäys eli "Aurinko on kiivennyt vanhaan tammeen ja kurkkii sieltä lehtien välistä". 

Photobucket