Photobucket

Kiireessä ei synny mitään hyvää, ei ainakaan kaksisia kuvia. Juhlamekoissa piti seisomamme ja näyttämämme oikein arvokkailta, mutta lopputulos on lähinnä avuton ja amatöörimäinen. Olemme niin jännitystä täynnä, että sitä ei oikein voi sanoiksi eikä kuviksi pukea, viimeiset langanpätkät leikattiin mekoista vasta hetki sitten.

Tukholmasta ei enää edes Åhlensin tavaratalosta löytynyt kuninkaallisia tiskirättejä (tämä tiedoksi Paulalle Rakkauden taloon), joten meidän oli tyytyminen viralliseen prinsessalliseen suklaaseen. Nostamme maljan päivän hääparin kunniaksi, ja kohotamme nelinkertaisen hurraa-huudon, kunhan ne häät ensin saadaan juhlituksi.

Purjon asun helmaosa ja hihat sinivalkoraitaista, muuten yksiväristä satiinia. Vyötäröllä on leveä, taakse rusetille solmittava nauha. Pirjon vaatteessa on somisteena pitsiä, ensin miehustassa kapeana kaisteleena ja edelleen helmaosassa röyhelönä. Edustan pitsi on vielä kehystetty kapealle helminauhalla, joka harmillisesti ei näy kuvassa. Värit on tarkoituksella valittu Suomen lipun värien mukaan, koska haluamme hienovaraisesti vihjaista, mistä maasta sitä ollaan, vaikka prinsessajuttuja kannatetaankin. Joka tapauksessa  olemme niin hienoina, että voimme hyvillä mielin asettautua television eteen vertailemaan kutsutun juhlaväen vaatetusta. Voitte olla varmoja siitä, että mielipiteitä meillä on runsaasti!

Ruotsalaisilla on muuten omituinen huumorintaju. Sen lisäksi, että he haluavat pyyhkiä tiskipöytäänsä prinsessan ja puolisonsa kuvalla, asettavat he matkamuistomyymälässä vierekkäin prinsessaparin kuvin koristeltuja "taide-esineitä" ja aika ilkeiltä näyttäviä vuorenpeikkoja. Onneksi me emme ole kuninkaallisia: olisi aika kamalaa päätyä kakkuvatiin tai leipälautaselle ja lopulta tiskikoneessa liian monen pesukerran jälkeen himmetä hiljaa pois.

Photobucket