Photobucket

Arki on alkanut ja pläjähtänyt päin naamaa oikein täysillä. Tämä päivä on hypelty kriisistä toiseen aivan kuin pihassamme väijyvä hirmuisen kokoinen agenttipupu Sergei, joka lienee suurin koskaan näkemämme rusakko. Kirjallisuuden mukaan rusakot syövät näin kesällä ruohokasveja, ja voimme luottamuksella kertoa teille, että niille maistuvat myös vaivalla hoivaamamme kesäkukat. Sergei ei vaivaudu edes odottamaan yötä, vaan saapuu reippaasti keskellä päivää pihalle popsimaan vatsaansa täyteen. Ole tässä sitten puutarhurina, kun toinen sabotoi kaiken. Ettekä edes halua kuulla, mitä kaikkea se jättää jälkeensä!

Toisen kriisin koimme paikallisen Citymarketin maitohyllyn luona. Kuluttajalle ei siellä suotu oikeutta valita haluamaansa Ingmanin Hämeenlinnassa tölkitettyä maitoa, koska tarjolla oli vain sitä Matti Vanhasen ainoaksi oikeaksi julistamaa. Hyvä pääministeri Mari Kiviniemi, voisitko ystävällisesti nostaa ison älämölön siitä, että poloiselle kuluttajalle ei Citymarketissa suoda hänelle valtiosäännössä tai missä se nyt taas olikaan myönnettyä oikeutta saada kaikista kaupoista kaikkien mahdollisten erilaisten meijeriryhmittymien maitoa. Käänsimme selkämme moiselle oikeuksienpolkijakaupalle ja aloitimme pienimuotoisen maitosodan boikotoimalla koko puotia. Niin että vähään aikaan ei plussakortti vikise eikä pisteitä ropise, mutta omapa on ongelmanne.

Kolmanteen kriisiin törmättiin varsin salakavalasti. Halusimme hetken rentoutua nettipelien ihmeellisessä maailmassa, mutta juuri tänään on lempparipelisivumme siivouspäivä. "Olemme huollossa, tervetuloa myöhemmin uudelleen" he toivottivat miettimättä lainkaan sitä, miten suunnattoman ison pettymyksen meille aiheuttivat. Tuollaiset siivoukset voisi tehdä öisin, kun me nukumme.

Neljäs kriisi liittyi näihin vaatteisiin. Purjo väitti kivenkovaa, että nämä liivihameet on jo esitelty, mutta Pirjo pysyi kannassaan, että ei ole. Siinä joskus aikoja sitten kuvatussa oli taskussa valkoinen pitsi, ei vaaleanpunaista, kuten nyt on Pirjolla. Purjon liivihame on vallan taskuton. Puserot sointuvat silmien väriin eli Purjolle sinistä ja Pirjolle vaaleanpunaista. Mutta täytyy tunnustaa, että kesti melkoisen tovin ennen kuin Purjo suostui nämä vaatteet päälleen pukemaan ja kipuamaan kuistin puusohvalle kuvattavaksi. Ihan hyvissä väleissä ei olla vieläkään, koska on asettauduttu aivan kuvan äärilaitoihin.