Photobucket

Eilen keräsimme juhannustaikaa varten seitsemän kukkaa kimppuun, mutta sitten emme muistaneet, että pitikö olla ehdottoman hiljaa keräämisen jälkeen vai saiko puhua. Lisäksi meille oli vähän epäselvää, pitääkö niiden olla aidosti luonnonkukkia vai kelpaako mikä tahansa pihassa kasvava kasvi, jota ei ole sinne vasiten kylvetty tai istutettu. Kuvassa kimppu on jo vähän hajalla, mutta siitä löytyy yksi keltainen, kaksi valkoista, kaksi sinistä ja kaksi violettia kukkaa. Nimiä emme kaikille muista, mutta ainakin lemmikki ja leinikki ovat tunnistettavissa.

Juhannuspäivän kunniaksi Pirjo otti kaapista kokonaan brodyyrisen mekon, jossa on koriseena vaaleanpunaista satiini- ja silkkinauhaa niin helmassa, vyötäröllä kuin kaula-aukossakin. Kaiken kruunaa pieni satiinihelmikukka leuan alla. Purjon valinta on kimallepainettu mekko, jossa edusta on joustosamettia ja kaula-aukkoa kiertää tismalleen samanvärinen nauha kuin Pirjollakin. Näissä tulee oikein juhlava olo, vaikka taiat jäivät vähän keskeneräisiksi.

Oho - meillä alkaa nyt juhannusukkonen ihan yllättäen ja pyytämättä. Tältä päivältä pitää näköjään lopettaa tähän ja irrotella äkkiä piuhoja pistorasioista.