Photobucket

Joskus voi saada tällaistakin postia, vaikka oikeasti otsikolla viittaamme tämäniltaiseen television huippumallikisaan. Siellä kilpailijat saavat Annelta kirjeitä, joiden sisältö on salaperäinen ja viittaa yleensä siihen, että jos ei ole kuvissa kaunis, niin saa lähteä kotiin itkua tihrustaen, koska nenä on väärää mallia tai ei osaa katsoa kameraan siten, että korvat ovat kuvauksellisesti. Seistä pönötämme siis postilaatikoissa, vai pitäisikö nykyisin sanoa että itellaboxeissa miettimässä matkustamista ja mallintöitä.

Löysimme vihdoinkin matkatoimiston, jossa asiakkaat ovat kutakuinkin meidän kokoamme. Tämä Lapissa toimiva Teddy Tours Lapland tosin kertoo ottavansa asiakkaiksi vain pehmoleluja, mutta pitänee kysyä, sopisiko kaksi muotiblogistia mukaan. Ainoa arveluttava asia on se, että matkusteminen täytyy aloittaa ja lopettaa postipaketissa - se ei ihan vastaa meidän käsitystämme pakettimatkasta. Samanlaisia matkatoimistoja on pitkin Eurooppaa, ja ne vastaavat yhä yltyvään pehmolelujen tarpeeseen pitää lomanen silloin tällöin rasittavan päivä- ja osin yötyönkin ohessa. Suurin osa matkailevista pehmoista tulee aikuisperheistä, joissa ei ole aikaa vastata pehmolelun kaikkiin tarpeisiin, joten jopa lomailu on ulkoistettu. Todisteeksi mukavasta matkasta saa nipun valokuvia ja videomateriaalia, jota sitten on lysti esitellä muille leikkikaluille.

Muotiblogisteiksi valitsimme kyllä tällä kertaa mahdottoman kehnon vaatekuvan. Tässä näkyvät oikeastaan vain hattumme: Pirjolla leveää lieriä ja Purjolla maltillisempaa merimiestyyliä. Pirjolta näkyy kaistale pallollista puseroa ja Purjolta mansikkaista mekkoa. Tärkeintä on kuitenkin mielestämme eläytyminen kuvaajan toivomaan asiaan: Pirjo sai tehtäväkseen olla iloisen riehaantunut kaikista saapuvista kirjelähetyksistä ja Purjon puolestaan piti ystävällisesti, mutta samalla jämäkästi kieltäytyä ottamasta vastaan laskuja. Huippumallikisassa olisimme tällä kuvalla todennäköisesti aivan siellä kärkipäässä, koska omasta mielestämme olemme kamalan valokuvauksellisia.

Mitäköhän se Itellan jakeluautonkuljettaja tuumaisi, jos me ihan oikeasti hypähtäisimme laatikosta esiin juuri silloin, kun hän olisi tunkemassa sinne paksun pinkan lehtiä ja mainoksia. Saisimmekohan me syytteen työpaikkahäirinnästä?