Photobucket

Tulipa tällä kertaa karmea otsikko, mutta koska se kuvaa hyvin tunteitamme, niin pitihän se tuohon kirjoittaa. Otsikko liittyy tähän tiettyyn pahvilaatikkoon, joka on mukana siksi, että ajattelimme taas syyllistyä piilomainontaan ja toisaalta tässä on kiva istua ja kolmannen syyn voitte lukea vähän alempaa.

Päivän väri on nimeltään kirjava, ja Purjo toteuttaa sitä puuvillahaalarilla ja trikoopaidalla, joissa molemmissa on raitoja epämääräisessä järjestyksessä. Lisäksi edessä on iso punainen paikkatasku. Pirjolla on liivihame, joka ei valitettavasti pääse oikein oikeuksiinsa tässä kuvassa. Sen kukkakangas on popliinia (?), ja melkein samasta kankaasta on ommeltu se H&M:n kukallinen hame, joka on monilla isokokoisten (siis yli metristen) blogeilla saanut suunnattomat määrät ihastusta osakseen tänä keväänä. Tässä mallissa on kukkakangasta suunnilleen tunikan verran ja helmaan on lisätty leveä brodyyri. Tai voi tuo olla pitsikin, vähän siltä väliltä. Kelpaa tässä joka tapauksessa siroja sääriä heilutella.

Mutta palataan otsikkoon ja kuvan laatikkoon. Meille on jo vuosia säännöllisesti lähettänyt postia herrasmies nimeltä Yves Rocher. Hän muistaa syntymäpäivämme ja ilahduttaa tämän tästä kelloilla, kaulakoruilla ja muilla helyillä. Lisäksi hänellä on ihan hurja määrä erilaisia henkilökohtaisia lahjoja "vain sinulle". Yves itse ei vaadi mitään, hän pysyy tukevasti Ranskassaan ja varmaan harrastaa postimerkkeilyä, koska haluaa lähetellä meille kirjeitä. Riittää, että muistaa tilata jonkun puolihintaisen shampoon tai jalkarasvan silloin tällöin, niin hän jaksaa taas kuukausitolkulla kertoa, miten mukavia, uskollisia ja luotettavia me olemme. Ihan vähän iloamme kyllä latistaa se, että olemme kuulleet herra Rocherin lähestyneen muitakin tässä naapurustossa samantapaisin kirjein, mutta ehkä hänellä ranskalaisena on sellainen mannermainen tapa.

Nytkin istumme tässä lahjalaatikon päällä ja kuten näette, se on tullut ihan ulkomailta asti. Tuo France on ulkomaankieltä ja tarkoittaa että Pariisi tai ainakin Ranska. Mutta ihan vähän meitä arveluttaa yksi kummallinen juttu. Yves Rocher on lehtitietojen mukaan kuollut! Miten hän voi lähetellä meille kirkasvärisiä ja monella kuvalla somistettuja kirjeitä tämän tästä ja aina joskus paketillisen ilmaislahjoja ja nenänpäävoidetta?

Emme edes halua ajatella sitä vaihtoehtoa, että tämä paketti on tullut ihan muualta kuin Ranskasta. Me luulemme, että tässä on taustalla salaliitto. Kukaan ei ole kertonut Yves Rocherin uskollisille työntekijöille, että häntä ei enää ole! Joku tuntematon ja salaperäinen esittää olevansa Yves ja tämän nimissä lähettelee meillekin postia ihan Yvesin kuvan kera ja tismalleen samalla allekirjoituksella kuin aikaisemminkin. Täytyy sanoa, että taitavasti tämä tuntematon osaa nimikirjoituksen väärentää, melkein sai meitäkin huijattua.

Ajattelimme ottaa yhteyttä herra Rocherin yrityksen työntekijöihin kertoaksemme totuuden, mutta Pirjo muisti, että  emme osaa ranskaa ollenkaan. Toisaalta: jos tämä vale-Yves lähettelee yhtä paljon ilmaislahjoja kuin se alkuperäinenkin, niin onko sillä oikeasti väliä, onko hän huijari vai ei. On ihanaa saada postia, joka alkaa sanoin "Rakas Pirjo ja Purjo".