Photobucket

Olemme saaneet vähemmän hienovaraisen huomautuksen siitä, että tyyliblogisteiksi käsittelemme aivan liian vähän vaatteita ja aivan liian paljon kaikenlaista muuta epäolennaista. Korjaamme asian, mutta tapojemme mukaisesti vain hetkeksi.

Puhutaan vaikka yksityiskohdista, koska niillähän se yleisilme lopulta rakennetaan. Purjo valitsi feikkifarkkuhameen, joka kuvassa muistuttaa haalistunutta farkkukangasta, mutta oikeasti onkin ohuempaa puuvillaa. Tällaisesta materiaalista syntyy kevyt kesämekko, joka laskeutuu nätimmin kuin farkkukangas etenkin tässä meidän koossamme. Vaatteen juju on kukkanauha, joka on ommeltu etukappaleeseen "katkaisemaan" pitkät linjat. Liivihameesta tulee näin pienellä jutulla eli noin 14 cm pätkällä nauhaa paljon huolitellumpi ja ainakin omasta mielestämme söpömpi. Pirjo otti housut, joiden taskuista ja tikkauksista kerroimme 16.4. enemmän (käykää sieltä vilkaisemassa, jos kiinnostaa). Tällä kertaa paidan etumukseen ei ole aplikoitu yhtään mitään, vaan marikankaasta leikattu tyylitelty kukkanen on sijoitettu puseron alareunaan melkein kuin merkkivaatteen logo. Kannattaa panna merkille housujen ja paidan tikkaukset: housuissa sinistä, paidassa keltaista. Ihan tarkoituksella.

Eli nyt katsokaa asuja hyvin tarkasti ja sitten sulkekaa silmänne ja kuvitelkaa ne ilman koristenauhoja, tikkauksia ja aplikaatioita. Aika tylsät, vai mitä?

Kesäloman aluksi me emme ole tehneet yhtään mitään. Tämä siis tiedoksi kaikille niille, jotka olettavat jokaisen päivämme olevan täynnä menoa ja toimintaa. Olemme ihmetelleet ompeluhuoneeseen muuttanutta linnunlaulua, lintu itse on onneksi ikkunan ulkopuolella, jossain siellä räystäslaudan alla, mutta laulunsa tulee stereottoman vanhan radion tapaan epämääräisestä suunnasta. Lisäksi olemme seuranneet kasvun ihmettä kukkapenkissä: siellä on nyt muutama sirkkataimi, joista varmaan pitäisi ottaa kuvia, niin joku voisi tunnistaa ne. Toistaiseksi joudumme arvailemaan, onko sieltä tulossa toivottu kasvi vai rikkaruoho.