Photobucket

Pitkästä aikaa pääsimme tänne blogiin aamulla. Kellonajan voitte tarkistaa tuosta meidän välissämme pönöttävästä masiinasta. Varhaiselle heräämiselle on syynä orastava matkajännitys: laukut pakataan tänään ja huomenna olisi edessä lähtö lomamatkalle.

Oikeastaan me olemme varsinaisia aamuvirkkuja. Yleensä olemme hereillä jo ennen seitsemää, mikä nykyisin tuntuu olevan enemmän huono kuin hyvä asia. Varhain heräämistä pidetään omituisena jäänteenä siltä ajalta, jolloin oli pakko nostaa itsensä sängystä mennäkseen aikaisin lypsylle. Nyt pitää nukkua pitkään, mielellään puolillepäivin, ja sitten rymytä keskiyöhön asti ihan siitä ilosta, että ei tarvitse herätä aamulla. Varhaista nukkumaanmenijää pidetään ilonpilaajana ja lällärinä, jonka elämä kuluu hukkaan nukkuessa.

Hassua, meidän mielestämme vuorokaudessa on ihan samat 24 tuntia, nukkui niistä sitten 8 tuntia yöllä tai päivällä. Olemme niin yksinkertaisia, että emme ymmärrä, miksi yöaikainen nukkuminen olisi luonnonvastaista liikasopeutumista tai miksi öisin saisi aikaan enemmän kuin päivällä. Emme suostu pätkääkään häpeämään sitä, että joskus löydämme itsemme aamupalalta vähän jälkeen sanomalehden kolahtamisen postilaatikkoon. Sen me olemme kyllä jo huomanneet, että vähitellen kaikenlaisia aikatauluja hilataan kohti keskipäivää. Harmiksemme olemme havainneet, että monet meille tärkeät kaupat aukeavat  kesällä vasta klo 11.00 eli vähän ennen iltapäivää. Toisaalta kaupassa voi käydä pitkään, vielä klo 20.00 jälkeenkin, mutta silloin me olemme yleensä jo iltapalalla emmekä ollenkaan ostavalla tuulella.

Aikainen lintu löytää varhaisen madon ja myöhäinen lintu joutuu tyytymään kuiviin pullanmurusiin. Liian varhaiselle linnulle tosin huudetaan ikkunasta vihaisesti ja erityisen aikaista pelotellaan nykyisin takapihan muovisella isosilmäisellä haukalla ainakin meillä. Aikainen nukke puolestaan pukeutuu tänään vaaleansiniseen. Pirjolla on puuvillainen kukkamekko, johon on eteen aplikoitu Pikku Myy. Pirjo muuten fanittaa muumeista erityisesti tätä hahmoa.Purjolla on trikoinen liivihame, jossa on olalla tarrakiinnitys (oikein kätevä pukea) ja helmassa pieni  röyhelö. Pöydän pitsiliina on vanha ja ostettu kiertävältä kauppiaalta.