Photobucket

 

Mökillä kaikki on toisin. Pesukonetta ei ole, mutta sen sijaan löytyy tällainen käsikäyttöinen hauisvoimainen pesupallo, jossa pienen määrän vaatteita saa puhtaaksi tuosta vain. Kunhan ensin kuumentaa veden, kantaa sen tänne palloon, lisää pesuaineen ja ne pyykit, sulkee kannen huolella ja ryhtyy raivokkaasti vääntämään kammesta, niin eipä kulu kuin tovi tai kaksi, kun saa ilokseen havaita, että pusero tai mekko on taas puhdistunut ja valmis vietäväksi kuivumaan. Ja kun tämä kone ei ole käytössä, voi täällä seisoskella ja poseerata. Tai siis ensin piti kuvata pelkkä pesupallo, mutta sitten sinne kiipesi Pirjo, joka halusi kuvaan ja tasapuolisuuden vuoksi myös Purjoa oli kuvattava, joten lopputulos on nyt sitten tässä. Tällainen olisi kotonakin kiva, voisi televisiota katsellessaan pyörittää palloa ja Pikku Kakkosen jälkeen ripustaa puhtaat pyykit narulle.

Tänään on vietetty rantapäivää, uitu ja saunottu. Meillä on ollut kaikenlaisia uintikavereita kuten ujo vihreä krokotiili ja reipas sininen haikala, molemmista on kuva tuolla alempana. Haikala oli eilen taustana kyläilymekkokuvassa, joten voimme vakuuttaa, että hän on aika rauhallinen eikä tee kenellekään pahaa. Krokotiilista emme ole ihan varmoja, koska hänellä on tapana vaeltaa öisin paikasta toiseen. Vaikka hänet on illalla viimeiseksi nähty mökin vieressä, ei ole ollenkaan epätavallista, että hän on aamulla laiturilla.

Lisäksi olemme käyneet pitämässä onkilieroille uimakoulua aika huonolla menestyksellä. Yksikään ei ole oppinut edes polskimaan pikkuisen. Ehkä ne eivät pidä siitä koukusta, johon ne on pakko pujottaa, että eivät kokonaan huku. Toivottavasti ne kuitenkin ovat iloisia päästessään veteen ja saadessaan joskus kaverikseen pienen kalan.

Yritimme löytää paikallisista kaupoista madoille sopivia uimaliivejä, mutta niin pieniä ei tehdä. Pienimmät mahdolliset löytämämme oli tarkoitettu pulloille ihan kuin joku ottaisi veneeseen ketsuppia mukaan. Tyhjä mehukanisteri muuten pysyy pinnalla ihan itsekseen, jos muistaa laittaa korkin kiinni. Laiturilta heiketyt lusikat laskeutuvat aika nopeasti pohjaan, ja niitä on vaikea sieltä löytää. Kokeiltu on. Kaksi puuttuu vielä, mutta ehkä ne löytyvät. Lusikat voisivat olla hyvä syy opetella sukeltamaan. Onneksi meillä on hyvät uimapuvut, jotka kuivuvat nopeasti. Kukkaraitatrikoo on molemmilla samaa, mutta tereet eriväriset eli Purjolla turkoosia ja Pirjolla violettia.

Photobucket