Photobucket

 

Kaikenlaista löytää, jos malttaa olla etsimättä. Mekin löysimme keskeltä metsää polulta pöydän. Olemme varmoja, että kyseessä on jonkun maailmanluokan installaatiotaiteilijan luoma, UNESCOn tai vastaavan muun ison instituution rahoittama suunnattoman salainen tilataideprojekti, joka paljastetaan vasta syksyllä tavalliselle yleisölle. Siihen asti se on vain meidän ins-tallaajien tavoitettavissa. Emme voineet vastustaa kiusausta kavuta pöydälle kuvattaviksi, ja teimme lisäksi ihan oman kansallisromanttisen kuvasarjamme aiheesta "Tuoll' on mun pöytäni, tuollapa tuolla".

Päivän aihe on sarjakuva, joten meilläkin on paidoissa tuttuja hahmoja. Purjon raitapaitaan on päässyt Nalle Puh ja Pirjolla on väkeä Muumilaaksosta. Huomatkaa: kerrankin ihan oikea ommeltava merkki eikä aina vain näitä kankaista leikattuja kuvioita. Purjolla on feikkifarkkushortsit eli kangas näyttää farkulta, mutta on oikeasti jotain joustavaa keinokuitua, johon on vain painettu denimkuvio. Pirjolla on takataskulliset canvashousut pituutta highwater eli vähän yli nilkan. Sarjakuvia me muuten olimme menossa naapurista noutamaan, kun osuimme tähän taidepläjäykseen.

Emme ole aikaisemmin kertoneet, mutta meillä on jo vähän koti-ikävä. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin aika hurjasti paljon ja vähän enemmän ikävä. Kotona meitä kuulemma odottaa Norbert-niminen noronakkelien heimoon kuuluva lintu, jonka tehtävänä on vartioida marjapensaita. Hän on tiettävästi tehnyt työnsä niin hyvin, että rastaat ovat suosiolla siirtyneet naapurin puolelle. Marjat ovat poimimatta ja täällä sitä vain lomaillaan. Meillä on ikävä Norbertiakin, jota emme ole koskaan nähneet! Ja kukkapenkkiä, jossa pian tököttää vain ruskeita varsia, jos kukaan ei sitä kastele. 

Me haluamme kotiin! Nukkumaan omaan sänkyyn, istumaan omalle kuistille ja lukemaan omasta lehdestä, että "Puurtilassa kasvoi kumma porkkana". Niin kivaa kuin lomalla onkin, niin joskus se on syytä katsoa päättyneeksi. Huomenna me lähdemme kotiin. Ihan turha inttää vastaan, meillä tulee maha kipeäksi, jos kiellätte. Ja se on sitten teidän oma vika, jos saatte tartunnan.

Photobucket