Photobucket

Pitihän ne myrskypuut jotenkin saada poikki ja pinoon, joten ei auttanut muu kuin tarttua sahaan. Asuvalinnasta ja kypärättömyydestä voi päätellä, että ihan omin pienin käsin me emme elämää ja muutaman tukkipuunkin nähneeseen Stihliin koskeneet, mutta kovasti me yritimme jaella asiantuntevia neuvoja. Meidän asiantuntemuksemme tosin rajoittui kimeisiin ja täysin odottamattomiin "Varokaa!!!"- huutoihin, joista saattoi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Koska ainoa tuntemamme metsäalan tietäjä on Nalle Puh Puolen hehtaarin metsästä, laitoimme päälle paidat, joissa komeilee hänen kuvansa. Vähän me mietimme, voiko kuuluisa filosofi olla samalla myös myrskypuiden sahaamisen asiantuntija, mutta kyllä sieltä Nalle Puhin viisauksista löytyi tähänkin hätään muutama hykerryttävä ajatus. Kun Nasu mietii, miltä tuntuu, jos puu kaatuisi juuri kun he ovat sen alla, vastaa Nalle Puh asiaa mietittyään, että ajatteles, jos se ei kaadukaan. Viisaasti pohdittu, paitsi jos sattuu olemaan ulkona myrskyssä. Silloin ei kannata mennä puiden alle, mikä on toisaalta hieman hankalaa metsässä, jossa on melkein koko ajan puiden alla. Ehkä Nalle Puhilla on tähänkin vastaus, jos vain maltamme etsiä.

Täällä keskellä melkoista hävitystä meitä lohdutti myös Puhin viisaus "Kun talo alkaa näyttää tuulen kaatamalta puulta, on aika ruveta etsimään uutta". Me voisimme muokata sitä vaikka sanomalla, että kun talo jää tuulen kaataman puun alle, on aika ruveta etsimään moottorisahaa. Mielellään sellaista, joka on jonkun osaavan metsurin kädessä.

Nähtyämme ja melkein koettuamme useammankin kaatuneen puun tässä viime päivinä voimme suositella kaikille hunajaa rakastaville karhuille asumuksiksi erityisesti tammia, koska niissä on romahtaneinakin jykevää tunnelmaa. Metsureiden iloksi ne ovat myös täynnä napakoita oksia, joiden keskelle on kätevä piiloutua. Ei tosin niin, että metsuri sinne kätkeytyisi vaan esimerkiksi hunaja-aarre, joka ihan hiljaa odottaisi onnekasta löytäjäänsä.