Photobucket

Kai tätä voisi kutsua turhakkeeksikin, mutta meidän mielestämme tämä sähkökärpäslätkä on vimmatun viksu vekotin. Me olemme huiskineet sillä koko päivän kaikkia variksia pienempiä lentäviä vihulaisia (anteeksi, varpuset) ja hauskaa on ollut. Kaikesta huitomisesta huolimatta saalis on ollut aika pieni, mutta se ei ole tahtia haitannut.

Jos asiaa eli kärpästen kylmäveristä murhaamista katsotaan ihan asialliselta kannalta, niin tämä sähkölätkä on huono väline. Perinteinen metallivartinen ja muovinen kärpäslätkä on nopeampi ja luotettavampi, mutta se ei sähise samalla tavalla pelottavan sähköisesti kuin tämä. Jopa taitettu sanomalehti toimii tuhoajana sähköistä lajitoveria paremmin. Huono puoli kaikenlaisessa kärpäslätkimisessä on se, että uhri eli ruumis putoaa tavallisesti lattialle ja se pitää erikseen siirtää juhlavin menoin roskikseen. Jotkut suosivat myös ruumiin hävittämistä lähettämällä se viemärin uumeniin. Joka tapauksessa koko kärpäsjuoksun ilo katoaa samantien kun joutuu siivoamaan lopputuloksen, mutta täsmäsaalistaminen juuri roskapussin yläpuolella on aika tylsää.

Tiedämme myös eräitä henkilöitä, jotka harrastavat pölynimurimetsästystä eli istuvat sohvalla imuri kädenkantaman päässä ja aina kärpäsen nähdessään  käynnistävät koneen ja napsivat vaarasta täysin tietämättömän lentelijän suoraa pölypussiin - plops vain. Samaa menetelmää voi käyttää banaanikärpäsiin, mutta niiden imuroinnista ei kuulu mitään ääntä. Tähän sähkölätkään osuessaan ne sihahtavat hiukan vaisusti.

Tänä kesänä me olemme muuten joutuneet käyttämään imuria ihan suunnattoman suuriin koppakuoriaisiin, joita tuntuu päivittäin löytyvän lattialta rapisemasta. Ne ovat melkein aina kopsahtaneet selälleen ja sätkivät voimattomasti ja aika tuloksettomasti päästäkseen taas jaloilleen. Lisäksi ne ovat ihan älyttömän tyhmiä: jos niitä auttaa, lähtevät ne kipittämään ensimmäistä mahdollista pystyseinämää kohti ja putoavat sieltä samantien - ja tietysti selälleen. Miksi ne meitä vainoavat, pysyisivät lämpimissä ulkotiloissa!

Asuvalinta on mietitty ihan tätä hyönteishuiskimista silmälläpitäen. Purjolla on punaruutuinen hihaton tunika ja samasta kankaasta housut, Pirjon essumekossa on vaihteeksi hihamaiset röyhelöt. Oletamme, että juuri nämä punaisen sävyt olisivat erityisen mieluisia ötököille. Vaatteet ovat 100% puuvillaa ja rypistyvät harmillisen hyvin, mikä näkyy myös kuvassa. Ehkä olisi pitänyt asettua valokuvattaviksi ennen kuin ryhdyimme kokeilemaan, mitä kaikkea tällä sähkölätkällä voi grillata. Kärpäsiä kyllä, omenoita ei (ei edes pieniä), hyttysiä kyllä, viinimarjoja ei, ampiaisia kyllä, rastaita ei (tosin tuosta me emme ole ihan varmoja, koska emme saaneet kiinni yhtäkään lintua).