Photobucket

Kriittisinä ja tiedostavina tyyliblogisteina esittelemme nyt nukenvaatteita, joilla ei saisi ketään rangaista. Rumat ne vaatteilla koreilee, ja koska olemme somia kuin sika pienenä, voimme aina joskus laittaa päälle oikein karmeita luomuksia. Älkää tehkö tätä kotona! Normaalisti näitä kutsutaan virheostoiksi ja nämä piilotetaan vaatekomeron viimeiseen peräkulmaan odottamaan koiperhosten invaasiota. Meillä järkyttäviä viritelmiä väsää lievästi vinksahtanut ompelija, jonka mielestä hyvää kangasta ei kannata heittää hukkaan. Jostain syystä hän ei erota hyvää surkeasta, joten toimimme jonkinlaisina säälittävien rääsyjen loppusijoituspaikkana.

Pirjolla on maailmankaikkeuden kamalin trikoopaita, jossa psykedeenisistä kuvioista voi erottaa valaskalan. Muistelemme esitelleemme samanlaisen paidan joskus aikaisemmin - tai sitten ei. Tässä nyt joka tapauksessa on uhrattu lankaa jopa tuplatikkauksiin ihan niin kuin se tekisi asusta jotenkin siedettävämmän. Enemmänkin se aiheuttaa sääliä ompelijaa kohtaan: luuleeko hän oikeasti, että kaksi tikkiriviä vierekkäin onnistuu pelastamaan paidan, jota kukaan itseään kunnioittava ei ottaisi edes tiskirätiksi? Espritillä ehkä kaksoistikkaus voisi olla "se juttu", mutta ei tässä kuviossa! No housut sentään ovat pinkit ja mukavat päällä, niissä on mukana vähän joustoa.

Purjon asu näyttää äkkivilkaisulla ihan siedettävältä, mutta te ette pääse kokeilemaan sen materiaalia  joka on löysää ja kulahtanutta jo ennen ensimmäistäkään pesua. Ihan vinkkinä viikoksi ja miksi ei koko syksyksi: panostakaan paitojen laatuun! Älkää ostako sitä halpaa, ohutta, vinoonleikattua riepua, joka ensimmäisen pesun jälkeen muistuttaa vain jotenkin kaukaisesti sitä vaatetta, johon silmät kiiluen tarrasitte kaupassa havaittuanne alhaisen hinnan. Se on kertakäyttövaate, se ei kestä käyttöä. Egologisesti ajatellen se voi olla ihana, mutta ekologisesti kaikkea muuta. Käsi sydämellä, ette te tarvitse sitä edes siivoukseen, mikrokuituliina on paljon kätevämpi. Kirpputorillakin se herättää vain paheksuntaa tai hilpeyttä.

Purjon paitaan on lisäksi aplikoitu mitäänsanomaton neliö, jonka tarkoitusta on mahdoton arvailla. Epäilemme, että ajoittain hieman liiankin innovatiivinen ja kekseliäs ompelijamme on sen alle piilottanut reiän. Hieno idea, jos kyseessä on valmiin vaatteen korjaaminen, mutta miksi ihmeessä ihan ehdoin tahdoin ottaa reikäinen kangas ja ryhtyä siitä ompelemaan. Ihan kuin ompeluhuoneessa ei olisi muutamaa sataa metriä ihan ensiluokkaistakin materiaalia odottamassa pääsyä leikkuupöydälle. Eikä muuten näissä housuissakaan ole kehumista, vähän vetävät ryppyyn sieltä ja täältä.

Meillä bad hair day on sama asia kuin ei kunnon vaatteita silitettynä, meillä kun ei ole tukkaa. Vaikutus päivään on kuitenkin ihan sama, eli ei ole kivaa ollenkaan emmekä ole kivoja kenellekään. Nuo Marimekon mukit ovat kuvassa mukana vain siksi, että olisi edes jotain kaunista esitellä, vähän niin kuin kontrastina ja vääntämässä veistä rumien vaatteittemme haavassa.