Photobucket

Tai siis palatkaatte te, jotka silloin olitte olemassa. Me muut voimme muuten vain ihastella aikansa oivaisinta opusta, joka on tarjonnut neuvoja ja ohjeita laidasta laitaan. Jokanaisen niksikirja on googlen jälkeen parasta, mitä talouttaan itsenäisesti ja säntillisesti hoitava voi avukseen toivoa. Tänään ajattelimme jakaa kanssanne muutamia hyvin ajankohtaisia vinkkejä, joista nykyaikaiset naistenlehdet eivät tiedä mitään. Kuvitelkaa, joku keksi tuunauksen jo ennen 1950-lukua. Silloin se tosin oli enemmän pakon sanelemaa kuin kekseliästä kierrätystä.

Mutta ensin muutama sana kuvan vaatteista, niiden kun piti olla se pääasia tässä blogissa. Purjolla on punainen mekko, jossa on somisteena aitoa krimpleneä (tästä kankaasta esittelimme heinäkuussa hellemekkoja, säästäväisinä nukkeina käytimme jokaisen tilkun hyödyksi aivan niksikirjan ajatusmallin mukaan). Aplikoitu potkuauto (?) edessä tuo asuun ripauksen tätä päivää. Sitä paitsi tuo potkuauto on tismalleen samaa sävyä kuin mekon collegekankainen helma. Pirjo valitsi röyhelöhelmaisen 90-lukuisen mekon, joka näin loppukesällä on käyttökelpoinen tällaisena ja talvella sen seuraksi voi laittaa joko collegehousut tai legginsit.

Sitten palaamme vuoteen 1951 ja Maija Suovan kokoamien niksien ääreen. Tähän alkuun kaikkia kontaktimuovin rasittamia äitejä ilahduttava keksintö: "Kouluakäyville lapsille voi ommella plastikista kirjankannet. Se suojaa paremmin kuin mikään muu aine, ja on hauskemman näköinen, koska sen läpi näkyy kirjan oma kansi." Joten nyt kaikki ruttuisia ja kuplaisia kirjanpäällystystöitä tehneet vanhemmat: plastikkikauppaan siitä ja ompelemaan! Ei enää syvää häpeää ja noloutta siksi, että kontaktimuovi on kirjan takakannessa sen seitsemällä rypyllä ja uurteella, plastikkikansi pelastaa teidät maailman nakkisormisimman vanhemman titteliltä.

"Jos haluaa vaikuttaa siistiltä, vaikka hoitaakin itse taloutensa, on suojeltava hiuksia ruuanhajuilta. Nykyaikainen ohut ja päätä myötäilevä uimalakki sopii hyvin tähän tarkoitukseen." Rehellinen ollaksemme ajatus kaurapuuron hämmentämisestä uimalakki päässä saa meidät kohottamaan kulmakarvojamme, mutta varmasti se olisi hauska näky jossain kerrostalossa: kuudessa päällekkäisessä keittiössä ruuanlaittajia työnsä ääressä tiukat uimalakit päässä. Samalla estettäisiin itsepintaisten hiusten hakeutuminen lautaselle.

Jos epäilette, että teille on myyty huonolaatuista kahvia, niin tässä tunnistusohje: "Kylmässä vedessä painuu väärennetty kahvi pohjaan, mutta aito pysyy veden pinnalla." Tämä kannattaa muistaa etenkin nyt, kun kahvin hinta on kuulemma kohoamassa pilviin huonon sadon takia ja on vain ajan kysymys, milloin kahvia aletaan isojen voittojen toivossa väärentää. Hahaa, teitäpä ei pystytäkään alhaisesti petkuttamaan.

Ja lopuksi muutama tuunausvinkki. "Käyttökelvottomista miesten tärkkipaidoista voi tehdä pieniä tarjoiluesiliinoja. Etu- ja takakappale ovat usein lähes kulumattomat, kun hihat jo ovat riekaleina." Toden totta, tarjoiluesiliinoja ei koskaan voi olla liikaa! Turha käyttää vähiä ropojaan uuden kankaan hankintaan, kun materiaalia löytyy ihan kotikaapista, hihanriekaleiden seasta. Ja jos neulepuserosi on kulunut, auttaa seuraava vinkki loistavasti: "Irrota hihat, suorista ja silitä ne, jonka jälkeen ne ommellaan takaisin puseroon oikea vasemman ja vasen oikean tilalle." Tällä tavalla pusero saa kuulemma vuosia lisää käyttöikää. Oi niitä vanhoja hyviä aikoja, jolloin vaatteita käytettiin pitempään kuin kolme viikkoa!