Photobucket

Tänään päivällä ryöstettiin salakavasti ja odottamatta kesken iltapäivälevon iäkäs ja vakuutusyhtiön mukaan kaikin tavoin murto- ja räjähdysvarmana sekä luotettavana pidetty kassakaappi. Ryöstösaalis on toistaiseksi teillä tietämättömillä, mutta viranomaiset ja muutkin asiaan puuttuneet lähiomaiset olettavat, että se oli huomattava. Tapahtumasta on saatavilla myös valvontakameran kuva. Tekijät olivat varustautuneet tekoseensa huomattavan hyvin, koska heillä oli mukanaan kassakaapin avaimet ja kourallinen muitakin avaimia, joita on voitu käyttää joissain toisissa kohteissa kuten säästöpossuissa.

Ryöstäjien tuntomerkit: pituus noin 40 cm, liikuntakyky ketterä ja kekseliäs, koska kapusivat melkoiselle laatikkovuorelle ennen kaapin avaamista. Toisella ryöstäjistä on siniraitainen paita ja kiemurakuvioinen liivihame. Toinen oli pukeutunut pinkkiin puseroon ja sähkönsiniseen liivihameeseen, jonka yläosa on ruudullinen. Tekijät lienevät joko paatuneita rikollisia tai täysiä amatöörejä, koska heillä ei ollut kommandopipoa tai mitään muutakaan tunnistamista vaikeuttavaa naamiota.

Rikoksesta jotain tietäviä pyydetään olemaan hiljaa, koska tekijöitä harmittaa ihan vietävästi ja he kokevat tulleensa huijatuiksi. Ovi oli nimittäin niin painava, ettei sitä saatu auki ponnisteluista huolimatta. Kassakaappiyritykset voisivat muistuttaa aloittelijoille, että jo pelkkä ovi on useiden kymmenien senttien paksuinen ja sen avaamiseen tarvitaan vahvat hauikset tai jotkut muut sopivat lihakset. Aivoistakin voisi olla apua.

Miksikö meille tuli vastustamaton halu kurkkia sinne kaappiin? Yksinkertaiseksi siksi, että se oli siinä. Aivan kuten vuorelle pitää nousta, koska se sattuu osumaan kävelyreitille, niin kassakaappi pitää yrittää avata, jos se osuu näkökenttään. Ennen kuin kokeilette niin tiedoksi: suurin osa houkuttelevista rahasäiliöistä on oikeasti kuin isoja roskakoreja, täynnä tylsiä papereita, joista ei ole iloa kenellekään.