Photobucket

Päivän aiheena on pyykki, josta puhuttiin jo muinoin pesupallojen yhteydessä pari viikkoa sitten. Aiheenvalintaan ovat syynä nämä täydellisen ihanat Tisko-pakkaukset, jotka löysivät tiensä meille jollain salaperäisellä tavalla. Poistuimme siis eilen kotoamme ja illalla palatessa totesimme, että kuistille oli tuotu kaksi hurmaavaa retropaketillista pesujauhetta. Nämä ovat oikeasti astianpesuun, mutta koska me emme pidä tiskaamisesta niin päätimme puhua pyykeistä.

Riehaannuimme täysin Tisko-tölkin väreistä ja etsimme oitis jotain niihin sointuvaa.  Purjolla on Mikkipaita, josta on esitelty aikaisemmin oranssiresorinen versio, sekä kirjavat kuviolliset puuvillahousut. Ensin teki mieli nostaa toista kulmakarvaa moisen riemunkirjavuuden edessä, mutta oikeastaan tämä on aika hauska kokonaisuus, jos ei satu sairastamaan migreeniä. Pirjolla on raidallinen maripaita, jossa vaihteeksi hihat on leikattu siten, että raidat näyttävät jatkuvan yhtenäisesti koko paidassa. Lisäksi hänellä on aitoretrot "krimpleenishortsit", joiden pintakuviointi yrittää esittää farkkukangasta. Toiseen lahkeeseen on aplikoitu Nalle Puh. Niin ja tuossa kuvassa keskellä seistä tönöttävät Tisko-tölkkimme.

Me emme erityisesti rakasta pyykinpesua, mutta ripustaminen on kivaa. Siinä hommassa meillä on erityinen systeemi eli vaatteet asetetaan narulle tismalleen väreittäin ja sävyittäin ja jopa niin, että siniset vaatteet sinisillä pyykipojilla, punaiset punaisilla jne. Kuviolliset asetellaan tasaisesti yksiväristen sekaan siten, että resorien väri on ratkaiseva yhdistävä tekijä. Näin siis vaikka tuo Pirjon paita tulkitaan pyykkinä oranssiksi eikä keltaiseksi, vaikka molempia värejä on yhtä paljon. 

Meillä on pyörivä pyykkiteline, ja ripustaminen aloitetaan aina siitä kohdasta, missä edellisellä pyykinpesukerralla oli viimeinen kuivuva vaate edeten ulkoreunasta kohti telineen sisäosia vasemmalta oikealle. Kun selkä osuu keskitolppaan, on aika siirtyä sinne aivan uloimmalle narulle ja niin aloitetaan telineen täyttäminen uudestaan. Tämän systeemin luominen on vienyt meiltä tuntitolkulla aikaa, mutta kunnon säännöillä työ sujuu kuin zumba. Ei tarvitse jokaisen vaatekappaleen kanssa miettiä, että mitä tälle nyt tehdä ja ripustaako se tuohon vai tähän tai haluaako kukallinen vaate vierelleen pilkullisen vai raidallisen lajitoverin. Lisäksi satunnainen ulkopuolinen tarkkailija saa aiheen ihastella värien harmoniaa. Kannattaa huomata, että jos sattuu olemaan pitempi kuin me niin kannattaa edetä keskeltä kohti reunoja, jotta ei ripustaessaan saa naruja kaulaansa.

Tiedämme, että on olemassa monia muita tapoja ripustaa pyykkiä. Meistä ne ovat pääosin omituisia ja neuroottisia päähänpinttymiä, joten kirjoitimme nyt kaikille teille väreistä ja kuoseista piittaamattomille, miten vähällä vaivalla saisitte tekin pyykkitelineestänne varsinaisen pihan kaunottaren ja kaikkien lähi- sekä kaukonaapureiden ihastelun kohteen. Vaaditaan vain pieniä määriä järjestelmällisyyttä ja mielellään hurjia määriä erivärisiä vaatekappaleita kuten meillä nyt sattuu olemaan.

Jos käytössä ei ole pyörivää telinettä, ja pyykit on ripustettava pitkille yksittäisille naruille, voi ideaamme jalostaa vaikka niin pitkälle, että suunnittelee pihan kukkaloiston pyykkien sävyjen mukaan. Silloin pyykkinarujen takana tai vieressä on erisävyisiä perennoja, joiden kukintojen värien mukaan pyykit ripustetaan. Tässä systeemissä olisi eduksi, jos kaikki vaatteet olisivat vaikka punaisia ja valkoisia, sillä silloin pyykeistä ja perennoista kehkeytyisi varsinainen esteettinen elämys. Ideamme on vapaasti kaikkien käytössä, ja me myös tulemme tarkkailemaan pyykkinaruja ja ilmaisemaan synkeän paheksuntamme, jos edelleen laitatte valkoisen T-paidan ja pinkit legginsit vierekkäin kuivumaan.