Photobucket

Nyt on tultu siihen pisteeseen, että me emme enää jaksa tätä kuumuutta! Ulos ei voi mennä, siellä aivot kiehuvat. Sisällä tulee tukala olo, mutta tuulettaa ei voi, koska huoneissa on asteita 23 ja ulkona 32. Pyykkinarulla vastaripustetut vaatteet höyryävät ja meillä on olo kuin räsynukeilla. Vetkutteluksi meni koko päivä.

Talvella kuulimme väitteen, että pakkanen ja hyytävä ilma syntyvät siitä, kun autoissa laitetaan moottorilämmittimet ja kaikenlaiset webastot päälle. Kaikki lämmin ilma kerääntyy moottoriin ja siksi ulkona on kylmä. Tämän huomasi erityisesti aamulla, jolloin kaikkein kylmintä oli juuri siihen aikaan kun ihmiset lähtivät töihin. He kun olivat imeneet lämmön autojensa moottoreihin ja köröttelivät tyytyväisinä matkoihinsa ulkona kävelevien kärvistellessä pakkasessa.

Voisivatko kaikki autoilevat lukijat nyt ystävällisesti virittää autonsa talvikuntoon ja ryhtyä siirtämään tätä helleilmaa sinne moottoreihin? Me uskomme vahvasti, että jo satakin lohkolämmitintä keräisi mukavasti kuumuutta  itseensä ja me saisimme helpotusta helteeseen. Se auton käynnistäminen huomenna aamulla sujuisi oikein mukavasti, kun sinne olisi kerätty vaikka kuuden lämpöasteen verran käynnistysapua ja öljyn notkistusta tai mitä se lohkolämmitin nyt ikinä siellä tekeekin, me emme niistä mitään ymmärrä. Helle ei ainakaan hellisi enää näin tiukalla otteella.

Meillä on päällä niin vilpoista kuin vain voi olla, seuraava vaihtoehto olisi sitten jo uimapuku. Pirjolla on kuviollinen puuvillainen liivihame, jossa on edessä iso paikkatasku. Purjolla on mekossaan samasta kankaasta miehusta ja helman vekkikoriste, muuten asunsa on brodyyrikirjottua viskoosia eli siihen on ommeltu pienenpieniä koristekukkia kankaan värisellä langalla. Nuo vähän tummemmat läntit kuvassa eivät siis ole likaa vaan niitä koristeita, joihin valo ja varjot luovat omia heijastuksiaan. Eikö olekin aika hienosti sanottu se, että kuvaaja ei tajunnut salamavalon käytöstä mitään ja sai aikaa sotkua ja syheröä.