Photobucket

Hajulahjan oikea nimi on tuoksunäyte, mutta jostain syystä siitä tuli muistihäiriöisen dementikon aivoissa jotain paljon lystimpää ja kuvaavampaa. Haju tai tuoksu, samapa tuo. Tämä on Sarah Jessica Parkerin joskus kesällä lanseeraama uutuus, joka taitaa jo olla ihan liian eilinen ollakseen enää muodissa. Meistä tämä on ihana. Hajulahjan pahvikansi sointui niin hyvin vaatteisiimme, että päätimme ottaa sen kuvaan mukaan. Haistelkaa tietokoneenne näyttöä, toivottavasti saatte edes kalpean aavistuksen parfyymimme lehahduksesta. Tuoksu on kevyt ja kukkainen, ja siinä on ripaus sitrushedelmien kirpeyttä.

Punainen piristää päivää kuin päivää, ja tänään sitä pirteyttä tarvittiinkin oikein kokonainen ämpärillinen, sillä kerho alkoi virallisesti. Jouduimme kohtaamaan silmästä silmään uuden kerhokaverimme Lärvikki Teräväisen, joka heti alkajaisiksi kertoi etunimensä olevan oikeastaan ruotsalainen yhdyssana lär ynnä vik. Suomeksi se on kuulemma oppipoukama ja kertoo siitä, että hän on fiksu ihminen ja osaa mitä tahansa opettamatta. Itse asiassa hän voisi opettaa meitä, koska on niin paljon enemmän kaikkea. Pirjo oli etukäteen katsonut sanakirjasta, että pari pistettä unohtamalla ja vähän hienommin ääntämällä saataisiin sana "larvig" ja se taas tarkoittaa höpsöä. Pidimme suumme kiinni, jotta ei heti ensimmäisellä kerralla käytäisi syyttämään kerhokiusaamisesta. Mutta palaa se sauna vielä meilläkin, noin niin kuin kuvaannollisesti sanottuna.

Pirjo kertoi etunimensä tarkoittavan Pirjoa ja Purjo vahvisti, että hänen nimensä tarkoittaa ihan oikeasti purjoa. Niihin ei liity mitään erityistä viisautta tai opetusta eikä niitä kannata kääntää ruotsiksi, koska purjo on purjo, vaikka miten ulkomaankielillä asian esittäisi. Ja jos Lärvikki ihan oikeasti osaa niin paljon kaikkea, voisi hän seuraavaksi opetella pitämään suunsa kiinni, se olisi aika eksoottinen oppi kaikkien sanomisiin puuttuvalle henkilölle.

Mukana oli myös tuore kerhosetä-työmarkkinatukiharjoittelija Nico-Yamppa JeanPierre Poksu, jota nykyisin tuttavallisesti pelkäksi Poksuksi kutsumme sekä ajan että tilan säästämiseksi. Hänellä oli taas päällään hame, tällä kertaa ruutumekko, eikä hän nytkään näyttänyt vaatteessaan viihtyvän. Voisikohan olla, että hän on voittanut jonkun "Vuoden akka - ja vähän toisenkin" -palkinnon, joka edellyttää jatkuvaa omituista asustusta. Poksu ei tehnyt yhtään mitään, ei edes askarrellut hienoa nimikylttiä, jonka tekemisellä tänä vuonna kerho aloitettiin. Lärvikki sen sijaan askarteli kaksi nimikylttiä, yhden itselleen ja yhden serkulleen Kirvelille, joka on jo siirtynyt eskariin, mutta ei itse viitsi tehdä nimilappua eskarilokerikkoonsa.

Niin, ehkä tänään tuli ihan pikkuruisen väläyteltyä punaista vaatetta Lärvikille niin näissä mekoissa kuin muutenkin. Purjo valitsi aamulla kukkamekon, jonka yläosa on neuletta ja vähän lämpimämpi kuin pelkkä viskoosi. Pirjo päätti kokeilla monien tyyliblogistien ohjeiden vastaisesti punaisen ja tumman pinkin yhdistämistä. Ei se pahalta näytä, tuo kukallisen liivihameen ja ribbipuseron kombinaatio.

Mutta emme me ole koskaan nähneet ketään niin punaisena kuin Lärvikin, kun sivulauseessa ihan ohimennen tulimme muistaneeksi, että hän se sai aikoinaan porttikiellon hiekkalaatikolle, koska tunki hiekkaa pienempien suuhun ja hautasi lapiot maahan. Ehkä ei sittenkään ihan niin ylenpalttisen ylivoimaisen vuorovaikutustaitoinen ja yhteistyökykyinen kerhokaveri kuin aikuiset yrittävät kilvan väittää.