Photobucket

Tänään ajattelimme vaihteeksi keskittyä vaatteisiin, tyyliblogisteja kun olemme. Meitä on ihan vähän moitittu siitä, että lavertelemme laajasti yhtä sun toista, mutta puhumme pääasiasta eli asuista ihan liian vähän.

Otimme kuvaan mukaan mainoslehtisen, jossa kerrotaan myös nukenvaatteiden kaavoista. Käsittääksemme niitä saa ihan ostaa. Kuvien perusteella tänä vuonna tyyli olisi maalaisromanttinen ja tyttömäinen, ettemme sanoisi että vanhahtava. Ehkä saksalaiset nuket puetaan vieläkin samalla tavalla kuin viime vuosisadan puolivälissä, mutta me haluamme vähän enemmän vipinää. Juuri tähän kuvaan valitsimme superhalpaa ultrasäästäväisyyttä eli ylijäämätrikoosta tehdyt oloasut, joihin on aplikoitu nallet. Jos aplikoi sinisellä langalla punaiseen puseroon, kannattaa laittaa lisäksi jotain muutakin sinistä, vaikka resorit, muuten kokonaisuus on höntti (ihana sana, tätä pitäisi käyttää useammin). Purjo oli sitä mieltä, että jos puserossa on raitaa ja kuvioita, voivat housut olla yksiväriset. Näin syntyy tasapainoinen kokonaisuus. Tai voi olla, että ne raitahousut katosivat, ja kaapista otettiin esille nämä, eihän sitä koskaan voi tietää.

Kirpputorimyyntiemme perusteella tänä talvena nuket pukeutuvat vaaleanpunaiseen ja hempeään lilaan, sillä juuri sellaisia asuja meiltä eniten ostettiin. Puserossa pitää olla aplikoituna Hello Kitty, mutta mekossa käy kaupaksi myös Mansikka Marja. Jostain meille tuntemattomasta syystä monelle nukelle ostetaan prinsessamekko, vaikka sellainen on jokapäiväisessä käytössä todella hankala. Me, jos ketkä, sen tiedämme. Ehkä näin tehdään siksi, että nuket muuten puetaan kulahtaneisiin ja nukkaisiin vauvanvaatteisiin, ja sillä yhdellä kauniilla mekolla yritetään kompensoida kaikkien muiden rumien vaatteiden aiheuttamat surut ja häpeät.

Neuvoisimme kuitenkin panostamaan muutamaan oloasutyyppiseen kokonaisuuteen yhdistettynä pariin värikkääseen mekkoon, koska sillä tavalla saa monta erilaista asua. Prinsessamekko on prinsessamekko, teki sille mitä tahansa.  Tällaisissa perusasuissa on vaihtelunmahdollisuuksia vaikka kuinka. Jos me nyt menisimme noutamaan tähän sinisen ja punaisen liivihameen, näyttäisimme ihan erilaisilta, sellaisilta ahkerilta ja aikaansaavilta kerhonukeilta. Tietysti me ymmärrämme, että pitsit ja röyhelöt ovat ihania, ja niitä pitää olla paljon, mutta ainoana käyttökelpoisena asuna - ei kiitos! Voimme vakuuttaa, että niissä on hankala kiipeillä omenapuissa.

Miksi nuket sitten pitäisi pukea kauniisti? Eikö riitä, että on jotain räsyä ja retaletta kiedottu ympärille sen verran, että ei palelemaan pääse? Surullisen usein ajatellaan, että leikkeihin riittää se nukke ja sille muutama entinen vauvanvaate. Valitettavasti moni lapsi suhtautuu leikkeihinsä vakavasti ja nukkeensa kuin elävään olentoon, joka otetaan mukaan joka paikkaan ja jonka kanssa tehdään vaikka mitä. Harva haluaa tehdä keittiössään viikosta toiseen sipulikeittoa (ja vielä harvempi syödä sitä, toimituksen huomautus), miksi siis lapsi viitsisi pukea nukkeaan uudestaan ja uudestaan ylisuureen toppahaalariin ja parhaat päivänsä nähneisiin sukkahousuihin. Jokainen nukke ansaitsee itsensä näköiset vaatteet eikä aina muilta haalittuja jotenkuten mitenkuten päälläpysyviä asuja, joissa ei ole koskaan pukeutunut hyvin.

Niin että kaikki te, jotka yritätte jotenkin parannella omaatuntoanne ostamalla sille tutulle nukelle lahjaksi prinsessamekon: ajatelkaa kahdesti! Ostakaa tai ommelkaa mieluummin paita, mekko ja housut. Niistä on paljon enemmän iloa!