Photobucket

Tässä sitä kökötetään varsinaisen sieniaarteen ääressä. Ei tarvitse lähteä kotipihaa kauemmas päätyäkseen pahanlaisen myrkytyksen uhriksi. Meillä ei ole aavistustakaan, voiko näitä ruskeita möykkyjä syödä, sillä emme aio edes maistaa. Asuvalintamme on kuitenkin mitä mainioin kaikenlaiseen samoilemiseen ja retkeilyyn. Pirjolla on ihan oikean mallinen sadeasu eli takki, olkainhousut ja sydvesti. Purjo valitsi mieluummin vuoritetun hupullisen sadeviitan. Jos nyt sataisi, emme ihan heti kastuisi. Osin ehkä siksi, että juoksisimme oikein äkkiä sisälle.

Otsikon mukaisesti puutumme vakavaan asiaan, jonka iiva meille valotti. Hän oli pannut merkille, että blogiin ujutetuissa mainoksissa yllytetään tutustumaan esimerkiksi purjoruokiin. Olemme itse laittaneet mainoseston tietokoneellemme, joten emme tiedä, mitä kaikkea google kulloinkin blogimme lukijoille tarjoaa, joten emme ole kiinnittäneet asiaan huomiota. Sen tiedämme, että mainokset vaihtelevat sen mukaan, mitä tänne kirjoitamme eli jos kirjoitamme rahasta, saamme esiin putkahtamaan vippifirmojen mainokset. Mutta se ei ole edes käynyt mielessä, että kirjoittamalla Purjosta saa mainoksiin ruokaohjeita!

Voi hyvänen aika sentään. Piti ihan paneutua kaikkeen siihen kamalaan, mitä netti purjoista tarjoaa. Kuorrutettu purjo, purjo-perunasosekeitto, purjo-poropaistos... pilko purjo, viipaloi purjo, silppua purjo. Miten hurjan väkivaltaista! Ja jatko on yhtä pelottavaa: kuullota, paista, hauduta, puserra, nypi! Eipä ole edes käynyt mielessä, miten ruokaohjeista voi tulla kauhuelokuvamainen tunnelma. Pitää ihan laittaa silmät kiinni, niin ikäviä kuvia tulee mieleen.

Me olemme joltisenkin ihmeissämme. Tässä sitä kirjoitetaan iloista ja kannustavaa tekstiä, kerrotaan kivoja juttuja ja esitellään vaatekomeron sisältöä, ja samaan aikaan bloginpidon mahdollistavat maksulliset mainokset kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta. Siellä pilkotaan ja paistetaan, täällä pysytään kaukana keittiöstä ja kotitöistä.  Google on yksinkertaisesti tyhmä kuvitellessaan, että kaikki Purjot olisivat sipulia. Siitä ei ole pitkääkään aikaa, kun googlen hakukonetta väitettiin epäreiluksi ja oma kokemuksemme on nyt se, että lisäksi se on yksioikoinen ja etsii tietoja täysin sattumanvaraisesti. Kaikki maailman Purjot, liittykää yhteen, ja vastustakaa leikkuulautoja.

Ehkä meidän pitäisi ryhtyä tekemään kirjoituskokeita. Ymmärrämme, että google olettaa lukijoittemme olevan kiinnostuneita siitä, mitä kirjoitamme (niin muuten mekin oletamme), joten he tarjoavat täsmäsuunnattuja mainoksia tietokannastaan. Pitäisikin oikein miettiä, mitä mainoksia on mukava lukea, ja sitten valita sanansa niiden mukaan. Esimerkiksi sana "tyyny" voisi putkauttaa esiin sisustusmainoksia, ja sanalla "timantti" pitäisi tietokannasta tunkeutua esille jonkun korumainoksen. Ja kun kirjoittaa "Kirveli Remuaro" pitäisi ruudun pimentyä kokonaan...