Photobucket

Tänään on ollut päivistä tyhmin. Olemme taas kerran oikein pahalla päällä. Tämäkin juttu on tehty aikoja sitten ja ihan kiusalla laitettu ajastimen avulla näkymään vasta myöhään alkuyöllä. Me olemme jo nukkumassa ja kuorsaamme niin, että naapurissa ei ensi yönä nukuta ollenkaan. Pahoja unia kaikille!

Tänään oli kerhopäivä, ja heti alkuun kerhosetä Poksu ilmoitti, että meistä on tehty huomautus. Ilmiannon mukaan me olemme jo viime keväänä yllyttäneet muita pahantekoon, käyttäytyneet ikävästi isompia, etenkin melkein-eskareita kohtaan ja lisäksi jättäneet suurimman osan kerhotehtävistä tekemättä vetoamalla siihen, että Kirveli Remuaro (entinen kerhokaveri) istui värillisten papereiden päällä. Me emme ole hyvää seuraa uusille kerholaisille, joten meidät pitää siirtää muualle. Lärvikki Teräväinen hymyili omahyväisesti, joten laskimme yhteen yksi ynnä kahdeksan ja tulimme siihen tulokseen, että jäljet johtivat sylttytehtaalle. Syyllinen eli väärän ilmiannon tehnyt löytyi lähempää kuin lähin puhelin, meillä kun ei saa olla kännyköitä mukana.

Jostain syystä emme saaneet kutsua paikalle asianajajaa tai edes esittää puolustuksen puheenvuoroa. Meitä ei kuunneltu, vaikka kaikki vanhat kerholaiset sanoivat, että koko juttu on keksittyä höpötystä ja pitää paikkansa yhtä hyvin kuin Seiskan jymyuutiset. Poksu oli kuitenkin armoton: asia hutkitaan, sitä ei tutkita. Saimme olla mukana koko lopun kerhoajan, mutta ensi viikolla mietitään uusi järjestely. Kerhotäti pudisteli päätään ja sanoi, että ohjeille ei voi mitään, perusteeton ja valheellinenkin ilmoitus on aina ilmoitus.

Ei meitä varsinaisesti kerho kiehdo, mutta siellä näkee kavereita ja oppii kaikenlaista uutta. Ilman kerhoa meillä olisi enemmän aikaa kiipeillä puissa ja siivota vinttiä yhdessä oravien kanssa, mutta kun elämä ei saisi olla pelkkää hauskanpitoa vaan siinä pitäisi aina joskus olla pikkuriikkisen kärsimystä mukana. Laskemme kerhon kärsimykseksi, koska siellä oli ensin Kirveli ja nyt Lärvikki nostelemassa nenäänsä ja kieltelemässä muita puhumasta.

Huonon päivän ainoa valopilkku oli metsuri, joka tuli pihaan järjestämään lehtipuille kehittämispäivän toiminnallisten menetelmien merkeissä. Eipä aikaakaan niin lahot koivut olivat asettuneet vaakatasoon maahan. Joskus talvella voimme jatkaa kehittämistä takkatulen merkeissä.

Me laitoimme kuvaan synkeät yöpuvut. Purjo tempaisi päähänsä vielä hiippalakinkin, mutta siinä ei ollutkaan kulkusta vaan pelkkä sininen nauhakoriste. No taas tuli hyvä syy kiukutella lisää.