Photobucket

Säätiedotuksessa on uhkailtu talven tulevan ensi yönä, mutta ei hätää, täällä ollaan jo valmiina. Kellari on täynnä säilöttyä kesää, autossa on talvirenkaat ja kynttilöitä on ympäri taloutta sellaisia määriä, että pelkästään niitä polttelemalla saa lämpötilan nousemaan kymmenenkin astetta. Tosin toistaiseksi emme polta yhtäkään, ja jos poltamme, niin vain yhtä kerrallaan. Näin siksi, että kynttilöiden kanssa ei leikitä, eikä niitä koskaan jätetä palamaan yksin.

Olemme nyt paneutuneet vaikka miten moneen sääennusteeseen. Olemme kuunnelleet kaikenlaisia taivaankappaleiden tarkkailijoita ja kettujen talviteloille asettumisen asiantuntijoita, jotka pystyvät parin viikon tarkkuudella kertomaan talven tulosta. Olemme kuunnelleet Pekka Poutaa ja muitakin television meterologeja, jotka eivät osaa päättää, tuleeko se talvi ensi yönä vai ei. Lisäksi olemme ihmetelleet, miksi Forecan ja Ilmatieteen laitos ovat pääsääntöisesti eri mieltä siitä, mitä taivaalta on kulloinkin putoilemassa. Vettä, räntää vai lunta - sillä on kyllä vähän merkitystä, missä olomuodossa sitä kosteutta maahan on tulossa.

Talven tulon lisäksi me olemme odotelleet töihin menemistä. Meille kun on tarjottu TET-harjoittelupaikkaa Viiraamosta. Tuo lyhenne TET tarkoittaa varmaan Töpeksimme Erinomaisesti Töissä tai sitten Teitä Ei Tarvita. Ihan varmoja emme ole, mutta vakavasti on pohdinnassa, että ottaisimme tarjouksen vastaan. Meihin yhteyttä ottanut taho epäili, että näkemyksemme työelämästä on liian kapea ja ankea, joten olisi syytä päivittää tietämystä ja viettää päivä tai kaksi toimistotöissä. Tuskin maltamme odottaa kopiokoneiden ja tulostinten naksuntaa, kahvitaukojen riehakasta puheensorinaa ja kaikkia niitä vaativia päätöksiä, joita Viiraamossa tämän tästä tehdään. Ehkä saamme hieman osallistua kilpailutukseen ja markkinaoikeuteen menevien päätösten valmisteluun. Siitä tulee varmasti hauskaa!

Jos emme muuta keksi, niin täytämme asiakaspalautelappusia ja sitten koostamme niistä erilaisia taulukkoja, joilla todistamme, että kaikki asiakkaat ovat hurjan tyytyväisiä. Oikeastaan niin tyytyväisiä, että eivät ikinä ennätä niitä alimmille hyllyille piilotttuja lippusia täyttelemään. Voi olla, että meidän ansiostamme Viiraamon asiakastyytyväisyys nousee ihan uusiin lukemiin. Purjo on aika hyvä tekemään rasteja sekä oikealla että vasemmalla kädellä, joten olemme varmaan aikamoiset tehotytöt, kun töihin asti ennätämme.

Asuvalinta on sävyiltään syksyinen. Purjo halusi vanhanaikaisen essumekon, jossa tulee välittömästi sellainen olo, että on ihan pakko päästä leipomaan. Pirjo valitsi koirapuseron ja yksiväriset housut. Tuosta koirapuseron kankaasta on jo esitelty pari erilaista haalaria ja uimapuku, erittäin riittoisaa trikoota siis. Uskomattoman paljon vaatteita sitä saakin aikaan alle puolimetrisestä kankaanpalasta.