Photobucket

 Tänään me kävimme taas kerhossa. Kerhosetä, mekkoakka JeanPierre Poksu ei ole vieläkään luopunut hameista. Nyt hän oli valinnut oikein soman kietaistavan mallin. Ehkä meidän pitäisi joskus kysyä, eikö hän aio koskaan ottaa elämää omiin käsiinsä ja miehistyä. Ei meillä sinänsä ole mitään hameita vastaan, mutta konservatiiveina olemme tottuneet siihen, että farkkujen kanssa ei pidetä alle polven ulottuvaa leninkiä. Poksulla oli uusi kännykkä, Nokian 8-sarjaa, jos oikein näimme. Askartelujen ohjaamisen sijaan Poksu keskittyi tekstiviesteihin ja kengänkärkiensä kuvaamiseen. Meillä ei ole mitään käsitystä siitä, mihin hän aikoo laajaa kuvakokoelmaansa käyttää. Ehkä jouluna pääsemme kengänkärkivalokuvanäyttelyyn.

Kerhokaverimme Lärvikki Teräväinen on jälleen kerran sairaana. Tällä kertaa hänellä on suolistorusetti tai maksapöhö tai joku muu tarttumaton mahatauti. Harmillista, sillä juuri tänään teimme oikein lystejä kollaaseja syksyisistä lehdistä. Keräsimme niitä pihasta jo eilen, ja voitimme ehdottomasti kaikki muut laajalla ja kattavalla kokoelmallamme. Muilla oli ihan tavallisia lehtiä eli koivua, haapaa ja pihjajaa, mutta me olimme löytäneet lehmuksen, tammen, vaahteran ja erityisesti lehtikuusen lehtiä. Viimeksimainituista saa erinomaisen hyviä viiksiä piirretyille pupuille. Suosittelemme! Piirustuksesta tulee kolmiulotteinen ihan pienellä yksityiskohdalla. Lisäksi viiksekkäät puput näyttävät aika hauskoilta.

Koska olimme epätavallisen lempeällä päällä, annoimme ylimääräiset lehdet kerhokavereille. Sellaista ei viime vuonna tehty koskaan, sillä vanha kerhokaverimme Kirveli Remuaro keräsi silloin ripeästi muidenkin pöydiltä kaiken omasta mielestään ylimääräisen ja heitti suoraa roskiin. Sieltä piti pari kertaa etsiä valmiita kortteja, jotka olivat muka niin huonoja, ettei niitä roskasta erottanut. Meidän mielestämme kerhopäivät ovat paljon leppoisampia kuin ennen, koska nyt saa tehdä asioita niin kuin itse tahtoo eikä niin kuin Kirveli vaatii. Tosin hän liiskasi kasvonsa kerhon ikkunaan eskarilaisten ulkoillessa ja yritti ilmehtiä, että lopettakaa, teette kaiken väärin. Me emme olleet huomaavinammekaan, vaan liimasimme kieli keskellä suuta lehtiä paikalleen.

Kotona vaihdoimme vapaalle ja näihin asuihin. Purjolla on keltaista ja vihreää raitaa, Pirjolla raidalliset sukkahousut ja mansikkainen paita. Näistä sukkiksista me olemme oikeastaan aika innoissamme. Ompelijaltamme meni melko pitkään, ennen kuin hän keksi, että kun vyötärölle laittaa leveän resorin, pysyy vaate parhaiten päällä. Pelkkä kuminauhakuja kun aiheutti sen, että sukkahousut valahtivat tämän tästä alas.